Suosikki

Suosikki Twitterissä Suosikki Facebookissa

www.villivarsa.fi

16. syyskuuta 2014

Elokuun 2014 ristikon ratkaisu

Villivarsa 8/2014

Tekijä: Milja Holländer

12. syyskuuta 2014

Unelma-ammatissa: hevostarvikeliikkeen myyjä

Hevostarvikeliikkeen myyjän arki ei ole pelkkää hevosista juttelua ja ihanien tuotteiden hypistelyä, mutta kyllä työpäivään sitäkin mahtuu.

hipposport

Hipposportin myymälänhoitaja Karoliina Wahlsten pitää kunnia-asianaan tuntea myymänsä tuotteet. Erityisesti opeteltavaa on ollut hevosten ruoissa ja lisäravinteissa.

- Varsinkin hevosen varusteita ja ruokaa ostaessaan asiakkaat ovat vaativia, sillä rakkaalle hevoselle halutaan tarjota vain parasta, Karoliina kertoo.

Karoliinan mielestä hienointa hänen työssään ovat asiakkaat. Kokeneena myyjänä hän tietää, että hyvä asiakaspalvelija hymyilee, vaikka joskus ottaisikin päähän.

- Silloin saatan jupista työkavereille, mutta asiakkaille ei väsymystä näytetä.

Syyskuun Villivarsan Unelma-ammatissa -juttusarjassa esitellään hevostarvikeliikkeen myyjä.

Kuva: Sampo Korhonen / Otavamedia

 

11. syyskuuta 2014

Mintzu on Villivarsasta tuttu

Syyskuun Villivarsassa tavataan omaa issikkatallia pyörittävä Mintzu eli Minna Järvinen. Hän ei suinkaan ole harvinainen vieras Villivarsan sivulla. Mintzu on nimittäin pitänyt Villivarsassa omaa palstaa, Mintzun hoitopalstaa! Sen sisältönä oli lukijoiden kysymyksiä ja Mintzun vastauksia.

Elokuussa 1999 Mintzu neuvoi muun muassa nimimerkkiä Nylle, joka toivoi apua karsinassa kiukuttelevan hevosen käsittelyyn. Mintzu neuvoi kysyjää selvittämään, mistä hevosen kiukuttelu johtuu ja toimimaan sitten syihin sopivalla tavalla, rauhallisesti ja johdonmukaisesti.

Villivarsa 9/2014

Lehtileike Villivarsasta 8/1999.

11. syyskuuta 2014

Kuukauden kysymys: Tamma, ori vai ruuna?

Haluaisitko omaksi hevoseksi mieluiten tamman, orin vai ruunan?

Villivarsa 9/2014

Lähetä perusteltu vastauksesi ja yhteystietosi 30.9.2014 mennessä os. villivarsa@otavamedia.fi tai Otavamedia, Villivarsa, Kuukauden kysymys 9/2014, 00002 Otavamedia.

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan Benecos-kynsilakat Tender Kiss ja My Secret (arvo 7 € / kpl) ja käsivoide (7,50 €).

9. syyskuuta 2014

Syyskuussa kannustetaan kamuja

Villivarsa 9/2014

Syyskausi on ollut käynnissä jo tovin, mutta ehkä ihan jokainen uusi tallikamu ei vielä tunnu tutulta. Onneksi tutustumiselle on aikaa koko syksy! Mutta ennen kuin mennään siihen, tavataan syyskuun Villivarsan kansikuvapoika.

Kyrö Hot Flow eli Leo on 5-vuotias suomalainen puoliverinen eli fwb. Se osallistui kasvattajansa, omistajansa, kouluttajansa ja ratsastajansa Siiri Kyrön kanssa nuorten kouluhevosten MM-kilpailuihin. Millainen matka oli ja miten Leo siitä selvisi, sen kerromme syyskuun lehdessä! Ennen sitä voit kurkata videosta, miltä Leo näytti noin vuosi sitten.

Villivarsa 9/2014

Yhteishenki paranee yhdessä puuhastelemalla ja toisiin tutustumalla. Pelkkä jutustelu ei aina riitä, vaan tarvitaan tekoja! Syyskuun lehdestä löydät kymmenen vinkkiä yhteisiin hetkiin. Ja jos tuntuu siltä, että jännitys hidastaa tallille kotiutumista, apua on luvassa siihenkin.

Villivarsa 9/2014

Ratsastuskoulussa harrastamisen hyvä puoli on se, että pääsee monien erilaisten hevosten satulaan. Millaista on käydä ratsastuskoulussa, jossa on vain yhden hevosrodun edustajia? Voiko issikoilla edes ratsastaa koulua? Kyllä voi, se selvisi, kun kävimme kysymässä asiaa Minna Järvisen eli Mintzun tallilta. Mintzu muuten piti aikoinaan omaa palstaa Villivarsassa!

Villivarsa 9/2014

Syyskuun Villivarsasta löytyy myös mieskilparatsastajien ajatuksia syrjimisestä tallilla, asiaa jalkojen kylmäämisestä, ohje hevoskoristeiden tekemiseen, kouluratsastaja Susanna Thermanin haastattelu sekä juliste ravikuningas Köppisestä!

Syyskuun Villivarsa ilmestyy torstaina 11.9.2014!

8. syyskuuta 2014

Rosmo on suomenhevosten koulumestari

Suomenhevosruuna Rosmo ja ratsastajansa Laura Porthan voittivat suomenhevosten koulumestaruuden viikonloppuna järjestetyssä Suomenratsujen Kuninkaalliset -tapahtumassa. Ratsukko voitti molemmat osakilpailut. Hopealle sijoittui ratsukko Heidi Svanborg-Lodman ja Corleone. Pronssia saivat Hanne-Mari Kiuttu ja Jalopeno.

Videolta voit tarkistaa, kuinka upeasti 12-vuotias Rosmo liiteli lauantain kür-ohjelmassa!

 

8. syyskuuta 2014

Missil ja Broängens Ghosakrama ovat uudet ponikuninkaalliset

Missil ravasi ponikuningattareksi ja Broängens Ghosakrama ponikuninkaaksi Härmän raviradalla viikonloppuna järjestetyissä ponikuninkuusraveissa. Kuninkuuksista juoksivat a-ponit, eli shetlanninponit (säkä korkeintaan 107 cm).

Villivarsa 9/2014
”Voitto oli ihan mahtava ja oli upeaa ajaa lähdössä. Minä olin aika varma lähdön jälkeen, että tamma voitti”, totesi ohjastaja Sara Niemi Hippokselle. Kunkkariviikonlopun jälkeen Missil jäi lomalle, sillä se on kantavana!

Villivarsa 9/2014
Broängens Ghosakrama voitti molemmat osakilpailut. ”Ei siitä tietysti jäänyt ynnäiltävää enää lähdön jälkeen”, osaomistaja Henna Pakkanen sanoi. Ponia ohjasti Sanna Tuuri.

Poniruhtinaan ja -ruhtinattaren titteleistä kilpailivat b-ponit, eli yli 107 cm korkeat shettikset ja kaikki muut puhdasrotuiset ponit. Uusi poniruhtinatar on Kalypzo ja poniruhtinas on Jarmo.

Villivarsa 9/2014
Poniruhtinatarkilpailussa Kalypzon ja Melina Maunon (kuvassa) jälkeen toiseksi tuli Kålmans Polly - Fanny Suomela ja kolmanneksi Katrinebergs Melka - Riku Rikala.

Villivarsa 9/2014
Ruhtinaskilpailussa Jarmon ja Tessa Länsimäen (kuvassa) jälkeen toiseksi tulivat Ernst Rivaldo - Mira Kaappola ja kolmanneksi Robbie Wee - Katariina Marttila.

Lisää kuvia ja tunnelmia löydät tapahtuman Facebook-sivulta.

Kuvat: Härmän ponikuninkuusravit 2014

8. syyskuuta 2014

Lepää rauhassa, Jaime

Jaime

Suomenhevosori Jaime on laukannut ikivihreille laitumille tänään 8.9.2014. Asiasta kerrottiin orin Facebook-sivulla.

Unohtumattoman vaikutuksen lukemattomiin ihmisiin tehnyt ori asusti jälleen syntymämaillaan Ypäjälläkun Villivarsa heinäkuussa kävi hevosta tervehtimässä. Upea ori ei pääse unohtumaan, siitä pitävät huolen sen jälkeläiset, jotka loistivat viimeksi viikonlopun Suomenratsujen Kuninkaalliset -tapahtumassa Ypäjällä. Muun muassa Jalopeno nappasi suomenhevoste koulumestaruuksissa pronssia.

Kuva: Jorma Marstio / Otavamedia

8. syyskuuta 2014

Hauska tavata, R.R. Nykäisy!

Villivarsa kävi tapaamassa SRL:n kimpan Raviliiga-hevosta R.R. Nykäisyä Suomenratsujen Kuninkaallisten yhteydessä Ypäjän Hevosopistolla lauantaina. Paikalla oli kymmenkunta kimppalaista, hoitaja Miia Myllymäki ja tietenkin päätähti, jota kuulemma Nykäseksikin tallilla kutsutaan.

Miia ja R.R. Nykäisy
R.R. Nykäisy Miia-hoitajan kanssa.

Hevosemme oli kovin utelias ja innokas maistelemaan kaikkea mitä kimppalaisilla oli mukana, aina kameroista puseroihin ja laukkuihin. Oikeita herkkuja emme tietenkään tarjonneet, ettei ravilupauksen dieetti kärsi.

Näin hevosemme tulee tervehtimään myös teitä, Villivarsan lukijat!

Raviliiga 2014: R.R. Nykäisy

Raviliiga 2014: R.R. Nykäisy

Raviliiga 2014: R.R. Nykäisy

Raviliiga 2014: R.R. Nykäisy

Raviliiga 2014: R.R. Nykäisy

Raviliiga 2014: R.R. Nykäisy

R.R. Nykäisy Heppa-järjestelmässä.

5. syyskuuta 2014

Nouse Ratsaille -päivänä talleilla on avoimet ovet

Sunnuntaina 7.9. Suomessa vietetään valtakunnallista Nouse Ratsaille -päivää.

talutusratsastus

Avointen ovien päivänä Suomen Ratsastajainliiton jäsentalleilla esitellään hevosia ja kerhotoimintaa sekä järjestetään erilaisia kilpailuja ja näytöksiä. Monissa paikoissa on myös mahdollisuus päästä kokeilemaan talutusratsastusta ja hevosenhoitoa.

Katso päivään osallistuvat tallit SRL:n sivuilta.

Kuva: SRL / Sonja Holma

4. syyskuuta 2014

Charlotte Dujardin, kouluratsastuksen kuningatar

Villivarsa 9/2014
Charlotte Dujardin ja Valegro GP-vapaaohjelman palkintojenjaossa.

Kouluratsastaja Charlotte Dujardinilla ja Valegrolla ei voisi mennä paremmin. Ratsastuksen MM-kisoista ratsukko kuljetti kotiin kultamitalit GP Specialista ja vapaaohjelmasta. Lisäksi Britannian joukkue nappasi hopeaa.

Charlotten ja Valegron yhteistyötä ei voi kuin ihailla. Varoitus, alla olevaa videota voi olla vaikea katsoa liikuttumatta!

Vuonna 1985 syntynyt Charlotte ratsasti nuorempana menestyksekkäästi poneilla ja löysi lopulta lajikseen kouluratsastuksen. Vuonna 2007 hän sai muutaman oppitunnin kuuluisalta kouluratsastajalta Carl Hesteriltä. Carl huomasi nuoren ratsastajan lahjakkuuden ja tarjosi hänelle ensin työpaikan tilallaan ja sitten vielä osaomistamansa Valegron ratsastettavaksi.

Ensimmäisen kerran Charlotte ja Valegro kilpailivat yhdessä GP-tasolla tammikuussa vuonna 2011. Samana vuonna ratsukko oli mukana Britannian EM-kultajoukkueessa, ja vuonna 2012 ratsukko tekikin jo GP-vapaaohjelman maailmanennätystuloksen - jota ovat sen jälkeen jo korottaneet.

Viime vuosina Charlotte ja Valegro ovat vieneet kirkkaimmat mitalit missä ovatkaan kilpailleet, aina Lontoon olympialaisia myöten, ja heillä on hallussaan kolme maailmanennätystä:

Grand Prix 87.129% vuonna 2014
Grand Prix Special 88.022% vuonna 2012
Grand Prix vapaaohjelma 93.975% vuonna 2013

- Aika hyvin tallitytöltä, vaatimaton Charlotte kommentoi suoritustaan Villivarsalle ratsastettuaan GP-vapaaohjelman maailmanennätystuloksen Lontoossa viime joulukuussa.

Kiinnostaako nähdä, kuinka Charlotte ja Carl harjoittelevat? Jos vastasit kyllä, katso video.

Charlotten kommentti julkaistu Markon talli -palstalla Villivarsassa 2/2014.
Kuva: Satu Pirinen

4. syyskuuta 2014

Koe Tikkumäen talli näyttelynä

Viimeinkin näyttely, jossa esineisiin koskeminen on sallittua! Galleria Villa Artussa kävijää odottaa Tikkumäen talli satulahuoneineen, ratsastusvarusteineen sekä tietysti pilttuissa kuopivine keppihevosineen.

tikkumäen talli


Kirjailija Reetta Niemelän ja kuvittaja Salla SavolaisenTikkumäen talli -kirjaan perustuvassa näyttelyssä kävijät saavat ottaa kepparit alleen ja karauttaa vaikka esteradalle tai lepohetkeä varten lukulaitumelle.

Näyttelyssä voi myös kurkistaa tulevaan, sillä esillä on Tikkumäen talli -kirjan kuvitusten lisäksi myöhemmin julkaistavan uuden kirjan alkuperäiskuvituksia.

Lauantaina 6.9. näyttelyn yhteydessä järjestetään koko perheen tapahtumapäivä, johon osallistuu myös kuvittaja Salla Savolainen.

Näyttely on esillä Villa Artussa Hyvinkäällä 12.10.2014 asti.

Kuva: Salla Savolainen

2. syyskuuta 2014

Estejoukkueen urakka alkoi

Normandian MM-kilpailujen esteratsastusosuus on käynnistynyt tänään tiistaina aikaratsastuksella.

maiju mallat
Maiju Mallat ja Armani The Gun sunnuntaisen eläinlääkärintarkastuksen jälkeen.

Suomen joukkueessa taistelevat Anna-Julia Kontio ja Fardon, Satu Liukkonen ja Celestine, Maiju Mallat ja Armani The Gun sekä Jessica Timgren ja Vaillant.

Kisoja voi seurata suorana Areenassa klo 15.15-19.00. Koostelähetys Yle TV2:ssa klo 18.02-18.58.

Kuva: SRL / Sonja Holma

2. syyskuuta 2014

Elokuun tykkäyskisan voittajat arvottu

Villivarsa 8/2014

Elokuun päätteeksi arvoimme Villivarsan Facebook-tykkääjien ja Twitter-seuraajien kesken kaksi hevosaiheista pussukkaa, toinen Facebook-tykkäjien kesken ja toinen Twitter-seuraajien kesken. Yhden pussin arvo on noin 9 €.

Onnetar suosi Facebookissa Jenna Koivistoa ja Twitterissä Amandaa (@amanza_). Lähettäkää osoitetietonne os. villivarsa@otavamedia.fi, niin laitetaan palkinto postiin!

2. syyskuuta 2014

Pikakisan voittajat löytyivät

Villivarsa 8/2014

Eilen maanantaina julistetussa pikakisassa löytyi nopeasti viisi voittajaa. Alla olevat henkilöt voivat odotella postia!

3-2-1, ratsasta -kirja, Paasilinna, arvo 34 €
Elina Talvio, Kotka; Eveliina Jokinen, Tornio.

Klara - yli esteiden -kirja, Otava, arvo 14,90 €
Leea Kohonen, Hollola.

Lippis, Keravan Horse & Rider, arvo n. 5 €
Kati Räsänen, Viinijärvi.

Täyttä laukkaa maailman ympäri -kirja, Tammi, arvo 17,60 €
Elisa Hyvärinen, Jyväskylä.

Kiitos kaikille osallistuneille, seuraavaksi onni saattaa suosia sinua…

Villivarsa

Facebook Villivarsa

Tilaa lehti

Asiasanat