Suosikki

Suosikki Twitterissä Suosikki Facebookissa

www.villivarsa.fi

24. syyskuuta 2014

Ratsastusleiri – kesän ihana kokemus

10-vuotias Sade sai viime kesänä viettää unohtumattoman viikon heppaleirillä yhdessä kavereidensa Kukkiksen ja Kaisan kanssa. Iltaisin Sade piti päiväkirjaa leirin tapahtumista. Hyppää mukaan!

Kuva: Iina Alanko
Larrya rapsuttelevat kaverukset Kukkis, Sade ja Kaisa.

Sunnuntai: leirille saapuminen

Heinäkuisena sunnuntai-iltana me kolme kaverusta tulimme Tuokon tallille Mäntyharjulle. Minä, Sade, olen ollut täällä leirillä ennenkin, kaverini Kukkis ja Kaisa eivät.

Olin odottanut leiriä pitkään, koko talven. Viime kesänä, kun oli 9-vuotias, olin täällä yksin. Kun leiri päättyi ja äiti tuli minua hakemaan, sanoin heti että tänne tulen ensi kesänä uudestaan. Onneksi se sopi äidille! Ja hauskaa, että nyt sain mukaani kaksi kaveria.

Kun vanhemmat vihdoin lähtivät, lähdimme opettajamme Katan kanssa tutustumaan talliin ja tiloihin. Nukumme punaisissa aitoissa. Me kolme päästiin samaan huoneeseen, johon tuli myös vanha tuttuni Roosa. Hän oli myös viime kesänä leirillä kanssani.

Aitan vieressä on tilan päärakennus, jossa syömme. Piha on tosi kiva ja viihtyisä.

Meidän pihassa on uuden hevosen, Larryn aitaus. Larryn aitauksen vieressä on tie, ja tien toisella puolella on hevoslaidun, jossa asustavat ruunat ja tammat. Tien reunaa kävellään tallille, joka on noin 100 metrin päässä.

Kuva: Sade Alanko
Larry on tallin uusimpia hevosia.

Tuokon tallilla on tosi paljon poneja ja hevosia. Vain osaa käytetään tunneilla, osaa kasvatetaan ja jotkut ovat ravihevosia.

Talli on iso ja avara, samoin kenttä ja maneesi. Tallin vieressä on Jackpot-orin ja Klaus-ruunan aitaus. Kun Larry vietiin talliin, raahasimme tyhjäksi jääneelle kentälle esteitä, ja Lotta, yksi isommista leiriläisistä, piti ratsastustunnin. Tietysti ilman hevosia!

Me kaikki leiriläiset saatiin omat hoitohepat. Minä sain Ramonan, joka on liinakkoshettis ja tallin pienin poni ja tosi tosi söpö! Hoidin sitä jo viime kesänä ja minusta tuntui, että se muisti minut. Kaisa sai Tiltun, joka on myös shettis. Se on musta, tosi kiltti mutta aika vanha. Kukkis sai Paapon, joka on rautias suomenpienhevosruuna.

Heti hoitsujaon jälkeen ryntäsimme ihanan lämpimään veteen uimaan. Sitten mentiin iltapalalle ja tultiin takaisin aittoihin. Ja minä rupesin kirjottamaan tätä!

Maanantai: ensimmäiset ratsastustunnit

Maanantaina herättiin vähän ennen mun puhelimen herätystä ja pohdittiin, mennäänkö yöpuvuissa syömään. Mentiin kuitenkin päivävaatteissa. Mutta heti sen jälkeen saimmekin vaihtaa ratsastuskamat päälle!

Aitojen viimeisessä huoneessa on varustehuone. Siellä säilytetään meidän ratsastuskamppeita, kypäriä jne… sitten vaan hoitsuja hakemaan!

Hain ihanan Ramonan laitumelta. Se oli Adassa kiinni shettisporukan: Adan, Windyn ja Rasmuksen luona. Poni oli tosi kiltisti. Nyt olin suitsimisessa nopea, eikä Ramona ehtinyt aloittaa vikurointia, jota se teki paljon viime kesänä.

Kuva: Sade Alanko
Ramona odottelee ratsastustunnin alkamista.

Kun hoitsut oli laitettu, otettiin omat ratsut. Tuntilistan mukaan Kaisa ratsasti Ramonalla, Kukkis Tiltulla ja minä Adalla, Ramonan puolisiskolla…

Ennen meitä ollut tunti oli loppumassa. Ponit talutettiin talliin ja kakkosryhmä eli meidän shettistunti pääsi kentälle.

Alkutunnista tehtiin erilaisia kiemurauria, jotka sujuivat Adalta leikiten. Laukoissa Ada näytti oman strategiansa. Se menee kiitolaukkaa, ja saattaa pukittaa toiselle hepalle. Voishan tässä joutessa vähän potkiskella muita… se tuntui miettivän.

Ei Ada kyllä ihan koko ajan hölmöillyt. Laukka oli kyllä tosi nopeeta…

Ramona oli aika laiska, mutta Tiltu oli kiva ja reipas.

Tunnin jälkeen otimme varusteet pois ja pesimme poneista pois pahimman hien. Sitten ne vietiin laitumelle, jossa kaikki alkoivat heti piehtaroida. Sepä oli hauskan näköistä!

Sitten, kun Kukkis ja Kaisa olivat valmiita, me lähdettiin takaisin aitoille.

Kuva: Sade Alanko
Leiriläisten saavuttua aitoissa vallitsi suloinen sekasotku.

Paita oli ihan hikinen! Ei ihme, sillä oli muutenkin tosi kuuma ja turvaliivin alla vielä kamalan paljon kuumempi. Onneksi pääsemme uimaan!

Vaihdettiin vaatteet, ja lähdimme syömään! Olikin jo nälkä…!

Päiväruuan jälkeen juoksimme vaihtamaan uimapuvut ja samantien pihan läpi rantaan uimaan! Meidän piti odottaa, että joku aikuinen tuli rantaan ennen kuin saimme luvan mennä veteen.

Sitten pelattiin kirkkistä ja tehtiin kaikkee kivaa, normaalia puuhaa. Kuten siliteltiin Larrya!

Ja sitten välipalalle. Välipalana oli jäätelööö… nam! Sitten näimme iltapäivän tuntilistan. Minä ratsastaisin Clausilla, Kukkis Caprilla ja Kaisa Tiltulla. Vaikka laitoin Clausia, hain myös Ramonan laitumelta.

Claus on noin 130-senttinen tanskalainen risteytysponi, kiva ja kivan herkkä. Laukassa se vähän kuumeni, eikä meinannut stopata. Tunti meni kuitenkin hyvin. Myös kavereilla. Kaisasta Tiltu oli ihana ja Kukkiksen mielestä Capri oli kiva.

Vikan tunnin jälkeen pääsimme saunaan ja taas, ihanaa, uimaan.

Kun tulimme saunasta, Larry oli viety yöksi talliin, ja me leiriläiset menimme hyppimään esteitä ruohokentälle. Ilman hevosia siis. Taustalla soi musiikki, ja kun hypimme musiikin tahdissa tuntui kuin olisimme olleet musiikkivideolla.

Tiistai: maastoon ilman satulaa

Tiistaina, kolmantena leiripäivänä heräsimme taas ennen kuin kello soi. Juoksimme aamiaiselle ja sitten vaan heppoja hakemaan! Ramona oli taas helppo hakea, se on niin ihana!!! Ramppa oli tosi kiltisti ja se oli helppo suitsia ja kiva laittaa valmiiksi. Sitten vaihdoimme taas poneja ristiin, minä sain tunnille Adan, niin kuin eilenkin.

Tällä tunnilla harjoittelimme esteitä huomista varten. Ada oli alkuverkassa kiltti. Esteillä se meni ihanasti. Ekalla kerralla se tosin ravasi laukan sijaan, mutta tajusi sitten, mistä on kyse. Seuraavalla kerralla se meni jo hirveän hyvin! Sitten suunnanvaihdos ja esteiden korotus.

Ada oli sikahyvä! Paras! Kaisan mielestä Capri oli kiva ja normaali, ja sillä oli mukava hypätä. Kukkiksella ei mennyt Windyn kanssa yhtä hyvin. Windy oli kauhea, ei suostunut yhteistyöhön. Se on ahne, Kukkis tuskaili.

Kuva: Sade Alanko
Windyä enemmän Kukkis tykkäsi hoitsustaan Paaposta.

Tuntien välissä syötiin, uitiin, levättiin ja tehtiin vähän kaikkea.

Päivän kakkostunnilla mentiin maastoon ilman satulaa! Muuten se oli ihan normi maastotunti, mutta ne ketkä halusivat, saivat mennä ilman satulaa. Nyt minä sain ratsastaa omalla hoitsullani, Ramonalla.

Maastossa oli kivaa. Adan ratsastaja tosin tippui, ja Ada laukkasi Ramonan luokse. Minusta tuntui, että ihan kuin Ramona olisi kysynyt Adalta, että missä sun ratsastaja on?
Ramona oli tosi reipas ja ihku. Harmi vaan, ettei laukattu. Kukkista vähän jänskätti mennä Clausilla, mutta se meni hienosti! Tunnin jälkeen taas pestiin söpöt hepat, ja uimaan!

Uitiin kauan. Vesi roiskui, vaikka oli ihan tyyntä!

Keskiviikko: esteitä!

Keskiviikkona ratsastustunneilla oli vuorossa esteitä. Menin Adalla. Se oli ihana!

Ratsastimme maneesissa. Aluksi laukkasimme uralla, sitten hyppäsimme yksittäistä estettä, sitten kolmen esteen sarjaa. Ada meni kerran ohi, sillä en katsonut esteelle tarpeeksi ajoissa. Rasmus, jolla Kaisa ratsasti, vähän ohitteli esteitä, mutta lopulta sekin hyppäsi.

Kukkuma meni estekuningattarella, Caprilla. Se meni hyvin, koska Capri todellakin osaa hypätä!

Välipalan jälkeen saimme nähdä iltapäivän listan. Minä menisin iltapäivän tunnilla Windyllä. Kaikki väittivät sen olevan hirmu vaikea, mutta oikeasti se vain testailee. Meillä meni Windyn kanssa hyvin, mutta ei tunti ollut kovinkaan vaativa.

Illalla käytiin taas uimassa, syötiin ja sekoiltiin yhdessä kaikkien leiriläisten kanssa.

Kuva: Sade Alanko
Hevosista on hauska ottaa hupsuja kuvia!

Meitä oli leirillä yhteensä 10 tyttöä. Nuorin oli 8 ja vanhin 14-vuotias, ja kaikki olivat tosi kivoja. Jos emme olleet talleilla, keksimme jotain mukavaa yhteistä puuhaa. Koska koko ajan oli niin kuuma (äiti kertoi myöhemmin, että tämä oli kuumin viikko jotain sataan vuoteen), uimme ainakin kolme kertaa päivässä.

Tänään isommat tytöt, Lotta ja Sara, aikoivat katsoa jonkun jännittävän elokuvan, joka kertoi muumien möröstä. He kertoivat meille pari sanaa juonesta, kun jo juoksimme ulos huoneesta. Se kuulosti niin pelottavalta.

Torstai: leirikaste ja leirinuotio

Torstai oli tosi hauska päivä! Oli leirikaste ja leirinuotio…

Päivä alkoi aamiaisella, jonka jälkeen pääsin ratsastamaan Ramonalla esteitä! Ramona oli taas ihan paras, se kulki täydellisesti. Ramona on vähän niinkuin pikku-Capri (Capri on tallin estekuningatar), jos sitä osaa ratsastaa oikein.

Tunnin jälkeen Kata käski vaihtaa uimapuvun päälle. Sitten piti ottaa leirikastetta varten pari toisesta ratsastusryhmästä, ja valitsin Roosan. Me keksimme huippuhyvän strategian: ollaan parhaita.

Ensimmäisenä oli tehtäväosuus. Juoksimme sinne tänne ja vastailimme kysymyksiin. Viimeisellä rastilla alkoi toimintaosuus, jossa ensimmäisenä oli ravit. Ensin toinen vetää toista, sitten vaihdos ja rata uudelleen. Minä ja Roosa saimme 5 pistettä ja voitimme, ihan niin kuin olimme suunnitelleetkin.

Seuraavaksi oli tukkihumala: pyöritään kymmenen kierrosta ja juostaan takaisin. Voitimme taas!

Sitten oli ihmiskottikärrykilpailun vuoro. Voitimme tässäkin!

Viimeisinä oli uimahyppykilpailu. Minä ja Roosa hyppäsimme käsi kädessä pääkin (eli pää edellä -hypyn).

Kata ei vielä kertonut tuloksia, vaan lähdimme ratsastamaan. Menin Adalla. En tarkkaan muista tunnin tapahtumia, mutta kivaa oli! Ada oli jälleen kiva. Ei ihme, onhan se sukua minun pikku Ramonalleni.

Illalla kokoonnuimme leirinuotiolle, jossa Kata kertoi leirikasteen tulokset. Minä ja Roosa olimme voittaneet ylivoimaisesti. Söimme makkarat ja leikimme erilaisia leikkejä ja sitten menimme hyvällä mielellä nukkumaan.

Perjantai: leirikisat

Aamulla minua odotti yllätys: pääsisin kokeneempien ratsastajien tunnille ja sain ratsukseni Clausin. Tunnin aiheena oli ympyrän kääntöpisteet. Niissä tehtiin erilaisia juttuja, kuten askeleen pidennyksiä. Klasu oli niissä kiva. Tunnin jälkeen vietiin Claus sen omaan tarhaan. Jackpot-ori, Clausin kaveri, oli vähän tiellä…

Olin jo melkein aitoilla, kun Kaisa ja Kukkis ryntäsi mun luokse. Ne kiljui että me päästään Rasmuksella kisoissa, ja sä meet Ramonalla!!! Olin ihan että jesss!, koska Ramona on niin ihana hoitsu ja söpö ponipallero!

Mentiin syömään, ja Kata kertoi muutkin ponit. Kata kertoi myös, että Taru menisi kisoissa ilman satulaa, koska sen ratsulla Jalo-suokilla on satulasta tulleita hiertymiä.
Me laitettiin Neean, yhden leiriläisen kanssa Ramonalle ihanan söpö kampaus. Ramonasta tuli yksisarvinen, jolla on hevi-irokeesi.

Laitoin Ramonan kuntoon, talutin ihanan ponini maneesiin ja nousin selkään. Aloitimme lepokäynnillä ja alkuverkalla eli verryttelyllä. Kun oli verkattu, kilpailu alkoi. Radan ja verkka-alueen välissä on pieni aita.

Ensimmäisenä radalle meni Kukkis Rasmuksella.

Ekana oli pujottelu, ja Rasmus ja Kukkis menivät tosi hienosti. Seuraavaksi oli pallonheitto, sen jälkeen puomit, kavaletti tai voltti ja lopuksi pujottelu uudelleen.

Pian olikin jo minun vuoroni. Ramona oli ihana. Tervehdimme tuomareita, sitten raviin ja pujottelemaan! Pelästyin, että mentiin väärältä puolelta tötsiä, mutta ei mentykään, huh! Pallonheitossa sain kaksi kolmesta heitosta osumaan. Puomi meni valitettavasti liikkumaan, siitä tuli toinen virhepiste. Viimeinen este meni Ramonalta hienosti, sitten vielä pujottelu ja maaliin. Saimme ajaksemme 69,89 sekuntia.

Muut kilpailivat kukin vuorollaan ja kaikilta meni tosi hyvin. Tästä tulee tiukka kisa!

Kun olin kisan jälkeen hoitanut Ramonan, lähdin aittoja kohti. Kaikki odottivatkin jo ulkona ja pöydässä oli kaikille jäätelöt. Minäkin otin itselleni yhden ja aloin syömään.

Kuva: Iina Alanko
Leirin lopuksi ratsastuksenopettaja Kata tuli kertomaan meille leirikilpailun tulokset.

Sitten Kata tuli kertomaan tulokset. Kaikkia en muista, mutta Roosa ja Capri voittivat, minä tulin neljänneksi, Kaisa viidenneksi ja Kukkis seitsemänneksi. JEE! Mä tulin neljänneksi!!!

Me syötiin jäätlöt nopeasti ja laitoimme uikkarit päälle. Juoksimme täysillä rantaan ja jätimme vanhempamme, jotka olivat jo tulleet hakemaan meitä, pöydän ääreen juttelemaan.

Pläsh. Mä melkein itkin. Leiri on loppu. Vika uinti tässä järvessä tänä vuonna.

Kun kiipesimme rannasta aittoja kohti, sovimme että sama porukka tulee Tuokon tallille taas ensi vuonna. Sitten on taas Sade & Ramona, Kukkis & Paapo ja Kaisa & Tiltu!!!

Teksti: Sade Alanko
Kuvat: Iina Alanko, Sade Alanko

22. syyskuuta 2014

Köppisen poika on komein

Elokuisissa Kuninkuusraveissa ravikuninkaaksi kruunattu Köppinen näyttää periyttävän paitsi komeaa ulkomuotoaan myös hyvää luonnettaan.

Meren Ahti

Vain reilu kuukausi kruunajaisten jälkeen perheessä juhlittiin jälleen, kun Köppisen poika Meren Ahti valittiin Ypäjän Valtakunnallisen varsanäyttelyn parhaaksi 2-vuotiaaksi suomenhevoseksi.

Sekä Köppisen että Meren Ahdin omistaja Jyrki Korhonen on tyytyväinen varsaan.

- Se on omanarvontuntoinen herra ja hidalgo, mutta ei mikään sika, vaan tosi kiltti, kuuliainen ja nöyrä.

Lue lisää Hippoksen sivuilta.

Kuva: Hippos / Irina Keinänen

16. syyskuuta 2014

Elokuun 2014 ristikon ratkaisu

Villivarsa 8/2014

Tekijä: Milja Holländer

12. syyskuuta 2014

Unelma-ammatissa: hevostarvikeliikkeen myyjä

Hevostarvikeliikkeen myyjän arki ei ole pelkkää hevosista juttelua ja ihanien tuotteiden hypistelyä, mutta kyllä työpäivään sitäkin mahtuu.

hipposport

Hipposportin myymälänhoitaja Karoliina Wahlsten pitää kunnia-asianaan tuntea myymänsä tuotteet. Erityisesti opeteltavaa on ollut hevosten ruoissa ja lisäravinteissa.

- Varsinkin hevosen varusteita ja ruokaa ostaessaan asiakkaat ovat vaativia, sillä rakkaalle hevoselle halutaan tarjota vain parasta, Karoliina kertoo.

Karoliinan mielestä hienointa hänen työssään ovat asiakkaat. Kokeneena myyjänä hän tietää, että hyvä asiakaspalvelija hymyilee, vaikka joskus ottaisikin päähän.

- Silloin saatan jupista työkavereille, mutta asiakkaille ei väsymystä näytetä.

Syyskuun Villivarsan Unelma-ammatissa -juttusarjassa esitellään hevostarvikeliikkeen myyjä.

Kuva: Sampo Korhonen / Otavamedia

 

11. syyskuuta 2014

Mintzu on Villivarsasta tuttu

Syyskuun Villivarsassa tavataan omaa issikkatallia pyörittävä Mintzu eli Minna Järvinen. Hän ei suinkaan ole harvinainen vieras Villivarsan sivulla. Mintzu on nimittäin pitänyt Villivarsassa omaa palstaa, Mintzun hoitopalstaa! Sen sisältönä oli lukijoiden kysymyksiä ja Mintzun vastauksia.

Elokuussa 1999 Mintzu neuvoi muun muassa nimimerkkiä Nylle, joka toivoi apua karsinassa kiukuttelevan hevosen käsittelyyn. Mintzu neuvoi kysyjää selvittämään, mistä hevosen kiukuttelu johtuu ja toimimaan sitten syihin sopivalla tavalla, rauhallisesti ja johdonmukaisesti.

Villivarsa 9/2014

Lehtileike Villivarsasta 8/1999.

11. syyskuuta 2014

Kuukauden kysymys: Tamma, ori vai ruuna?

Haluaisitko omaksi hevoseksi mieluiten tamman, orin vai ruunan?

Villivarsa 9/2014

Lähetä perusteltu vastauksesi ja yhteystietosi 30.9.2014 mennessä os. villivarsa@otavamedia.fi tai Otavamedia, Villivarsa, Kuukauden kysymys 9/2014, 00002 Otavamedia.

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan Benecos-kynsilakat Tender Kiss ja My Secret (arvo 7 € / kpl) ja käsivoide (7,50 €).

9. syyskuuta 2014

Syyskuussa kannustetaan kamuja

Villivarsa 9/2014

Syyskausi on ollut käynnissä jo tovin, mutta ehkä ihan jokainen uusi tallikamu ei vielä tunnu tutulta. Onneksi tutustumiselle on aikaa koko syksy! Mutta ennen kuin mennään siihen, tavataan syyskuun Villivarsan kansikuvapoika.

Kyrö Hot Flow eli Leo on 5-vuotias suomalainen puoliverinen eli fwb. Se osallistui kasvattajansa, omistajansa, kouluttajansa ja ratsastajansa Siiri Kyrön kanssa nuorten kouluhevosten MM-kilpailuihin. Millainen matka oli ja miten Leo siitä selvisi, sen kerromme syyskuun lehdessä! Ennen sitä voit kurkata videosta, miltä Leo näytti noin vuosi sitten.

Villivarsa 9/2014

Yhteishenki paranee yhdessä puuhastelemalla ja toisiin tutustumalla. Pelkkä jutustelu ei aina riitä, vaan tarvitaan tekoja! Syyskuun lehdestä löydät kymmenen vinkkiä yhteisiin hetkiin. Ja jos tuntuu siltä, että jännitys hidastaa tallille kotiutumista, apua on luvassa siihenkin.

Villivarsa 9/2014

Ratsastuskoulussa harrastamisen hyvä puoli on se, että pääsee monien erilaisten hevosten satulaan. Millaista on käydä ratsastuskoulussa, jossa on vain yhden hevosrodun edustajia? Voiko issikoilla edes ratsastaa koulua? Kyllä voi, se selvisi, kun kävimme kysymässä asiaa Minna Järvisen eli Mintzun tallilta. Mintzu muuten piti aikoinaan omaa palstaa Villivarsassa!

Villivarsa 9/2014

Syyskuun Villivarsasta löytyy myös mieskilparatsastajien ajatuksia syrjimisestä tallilla, asiaa jalkojen kylmäämisestä, ohje hevoskoristeiden tekemiseen, kouluratsastaja Susanna Thermanin haastattelu sekä juliste ravikuningas Köppisestä!

Syyskuun Villivarsa ilmestyy torstaina 11.9.2014!

8. syyskuuta 2014

Rosmo on suomenhevosten koulumestari

Suomenhevosruuna Rosmo ja ratsastajansa Laura Porthan voittivat suomenhevosten koulumestaruuden viikonloppuna järjestetyssä Suomenratsujen Kuninkaalliset -tapahtumassa. Ratsukko voitti molemmat osakilpailut. Hopealle sijoittui ratsukko Heidi Svanborg-Lodman ja Corleone. Pronssia saivat Hanne-Mari Kiuttu ja Jalopeno.

Videolta voit tarkistaa, kuinka upeasti 12-vuotias Rosmo liiteli lauantain kür-ohjelmassa!

 

8. syyskuuta 2014

Missil ja Broängens Ghosakrama ovat uudet ponikuninkaalliset

Missil ravasi ponikuningattareksi ja Broängens Ghosakrama ponikuninkaaksi Härmän raviradalla viikonloppuna järjestetyissä ponikuninkuusraveissa. Kuninkuuksista juoksivat a-ponit, eli shetlanninponit (säkä korkeintaan 107 cm).

Villivarsa 9/2014
”Voitto oli ihan mahtava ja oli upeaa ajaa lähdössä. Minä olin aika varma lähdön jälkeen, että tamma voitti”, totesi ohjastaja Sara Niemi Hippokselle. Kunkkariviikonlopun jälkeen Missil jäi lomalle, sillä se on kantavana!

Villivarsa 9/2014
Broängens Ghosakrama voitti molemmat osakilpailut. ”Ei siitä tietysti jäänyt ynnäiltävää enää lähdön jälkeen”, osaomistaja Henna Pakkanen sanoi. Ponia ohjasti Sanna Tuuri.

Poniruhtinaan ja -ruhtinattaren titteleistä kilpailivat b-ponit, eli yli 107 cm korkeat shettikset ja kaikki muut puhdasrotuiset ponit. Uusi poniruhtinatar on Kalypzo ja poniruhtinas on Jarmo.

Villivarsa 9/2014
Poniruhtinatarkilpailussa Kalypzon ja Melina Maunon (kuvassa) jälkeen toiseksi tuli Kålmans Polly - Fanny Suomela ja kolmanneksi Katrinebergs Melka - Riku Rikala.

Villivarsa 9/2014
Ruhtinaskilpailussa Jarmon ja Tessa Länsimäen (kuvassa) jälkeen toiseksi tulivat Ernst Rivaldo - Mira Kaappola ja kolmanneksi Robbie Wee - Katariina Marttila.

Lisää kuvia ja tunnelmia löydät tapahtuman Facebook-sivulta.

Kuvat: Tuulia Nelimarkka - www.tuulian.net

8. syyskuuta 2014

Lepää rauhassa, Jaime

Jaime

Suomenhevosori Jaime on laukannut ikivihreille laitumille tänään 8.9.2014. Asiasta kerrottiin orin Facebook-sivulla.

Unohtumattoman vaikutuksen lukemattomiin ihmisiin tehnyt ori asusti jälleen syntymämaillaan Ypäjälläkun Villivarsa heinäkuussa kävi hevosta tervehtimässä. Upea ori ei pääse unohtumaan, siitä pitävät huolen sen jälkeläiset, jotka loistivat viimeksi viikonlopun Suomenratsujen Kuninkaalliset -tapahtumassa Ypäjällä. Muun muassa Jalopeno nappasi suomenhevoste koulumestaruuksissa pronssia.

Kuva: Jorma Marstio / Otavamedia

8. syyskuuta 2014

Hauska tavata, R.R. Nykäisy!

Villivarsa kävi tapaamassa SRL:n kimpan Raviliiga-hevosta R.R. Nykäisyä Suomenratsujen Kuninkaallisten yhteydessä Ypäjän Hevosopistolla lauantaina. Paikalla oli kymmenkunta kimppalaista, hoitaja Miia Myllymäki ja tietenkin päätähti, jota kuulemma Nykäseksikin tallilla kutsutaan.

Miia ja R.R. Nykäisy
R.R. Nykäisy Miia-hoitajan kanssa.

Hevosemme oli kovin utelias ja innokas maistelemaan kaikkea mitä kimppalaisilla oli mukana, aina kameroista puseroihin ja laukkuihin. Oikeita herkkuja emme tietenkään tarjonneet, ettei ravilupauksen dieetti kärsi.

Näin hevosemme tulee tervehtimään myös teitä, Villivarsan lukijat!

Raviliiga 2014: R.R. Nykäisy

Raviliiga 2014: R.R. Nykäisy

Raviliiga 2014: R.R. Nykäisy

Raviliiga 2014: R.R. Nykäisy

Raviliiga 2014: R.R. Nykäisy

Raviliiga 2014: R.R. Nykäisy

R.R. Nykäisy Heppa-järjestelmässä.

5. syyskuuta 2014

Nouse Ratsaille -päivänä talleilla on avoimet ovet

Sunnuntaina 7.9. Suomessa vietetään valtakunnallista Nouse Ratsaille -päivää.

talutusratsastus

Avointen ovien päivänä Suomen Ratsastajainliiton jäsentalleilla esitellään hevosia ja kerhotoimintaa sekä järjestetään erilaisia kilpailuja ja näytöksiä. Monissa paikoissa on myös mahdollisuus päästä kokeilemaan talutusratsastusta ja hevosenhoitoa.

Katso päivään osallistuvat tallit SRL:n sivuilta.

Kuva: SRL / Sonja Holma

4. syyskuuta 2014

Charlotte Dujardin, kouluratsastuksen kuningatar

Villivarsa 9/2014
Charlotte Dujardin ja Valegro GP-vapaaohjelman palkintojenjaossa.

Kouluratsastaja Charlotte Dujardinilla ja Valegrolla ei voisi mennä paremmin. Ratsastuksen MM-kisoista ratsukko kuljetti kotiin kultamitalit GP Specialista ja vapaaohjelmasta. Lisäksi Britannian joukkue nappasi hopeaa.

Charlotten ja Valegron yhteistyötä ei voi kuin ihailla. Varoitus, alla olevaa videota voi olla vaikea katsoa liikuttumatta!

Vuonna 1985 syntynyt Charlotte ratsasti nuorempana menestyksekkäästi poneilla ja löysi lopulta lajikseen kouluratsastuksen. Vuonna 2007 hän sai muutaman oppitunnin kuuluisalta kouluratsastajalta Carl Hesteriltä. Carl huomasi nuoren ratsastajan lahjakkuuden ja tarjosi hänelle ensin työpaikan tilallaan ja sitten vielä osaomistamansa Valegron ratsastettavaksi.

Ensimmäisen kerran Charlotte ja Valegro kilpailivat yhdessä GP-tasolla tammikuussa vuonna 2011. Samana vuonna ratsukko oli mukana Britannian EM-kultajoukkueessa, ja vuonna 2012 ratsukko tekikin jo GP-vapaaohjelman maailmanennätystuloksen - jota ovat sen jälkeen jo korottaneet.

Viime vuosina Charlotte ja Valegro ovat vieneet kirkkaimmat mitalit missä ovatkaan kilpailleet, aina Lontoon olympialaisia myöten, ja heillä on hallussaan kolme maailmanennätystä:

Grand Prix 87.129% vuonna 2014
Grand Prix Special 88.022% vuonna 2012
Grand Prix vapaaohjelma 93.975% vuonna 2013

- Aika hyvin tallitytöltä, vaatimaton Charlotte kommentoi suoritustaan Villivarsalle ratsastettuaan GP-vapaaohjelman maailmanennätystuloksen Lontoossa viime joulukuussa.

Kiinnostaako nähdä, kuinka Charlotte ja Carl harjoittelevat? Jos vastasit kyllä, katso video.

Charlotten kommentti julkaistu Markon talli -palstalla Villivarsassa 2/2014.
Kuva: Satu Pirinen

4. syyskuuta 2014

Koe Tikkumäen talli näyttelynä

Viimeinkin näyttely, jossa esineisiin koskeminen on sallittua! Galleria Villa Artussa kävijää odottaa Tikkumäen talli satulahuoneineen, ratsastusvarusteineen sekä tietysti pilttuissa kuopivine keppihevosineen.

tikkumäen talli


Kirjailija Reetta Niemelän ja kuvittaja Salla SavolaisenTikkumäen talli -kirjaan perustuvassa näyttelyssä kävijät saavat ottaa kepparit alleen ja karauttaa vaikka esteradalle tai lepohetkeä varten lukulaitumelle.

Näyttelyssä voi myös kurkistaa tulevaan, sillä esillä on Tikkumäen talli -kirjan kuvitusten lisäksi myöhemmin julkaistavan uuden kirjan alkuperäiskuvituksia.

Lauantaina 6.9. näyttelyn yhteydessä järjestetään koko perheen tapahtumapäivä, johon osallistuu myös kuvittaja Salla Savolainen.

Näyttely on esillä Villa Artussa Hyvinkäällä 12.10.2014 asti.

Kuva: Salla Savolainen

2. syyskuuta 2014

Estejoukkueen urakka alkoi

Normandian MM-kilpailujen esteratsastusosuus on käynnistynyt tänään tiistaina aikaratsastuksella.

maiju mallat
Maiju Mallat ja Armani The Gun sunnuntaisen eläinlääkärintarkastuksen jälkeen.

Suomen joukkueessa taistelevat Anna-Julia Kontio ja Fardon, Satu Liukkonen ja Celestine, Maiju Mallat ja Armani The Gun sekä Jessica Timgren ja Vaillant.

Kisoja voi seurata suorana Areenassa klo 15.15-19.00. Koostelähetys Yle TV2:ssa klo 18.02-18.58.

Kuva: SRL / Sonja Holma

Villivarsa 10/2014

Facebook Villivarsa

Tilaa lehti

Villivarsa: Raviliiga

Asiasanat