Leiripäiväkirja

Jenny Puputti voitti Villivarsan leirikilpailussa paikan Ratsastuskeskus Fenixin leirille. Kokemuksesta oli juttu heinäkuun Villivarsassa, ja tässä on Jennyn leiripäiväkirja.

Maanantai 7.6.2010

Tänään tultiin tänne ratsastuskeskus Fenixin leirille. Aluksi esiteltiin paikat ja tutustuttiin toisiimme. Sen jälkeen Annika esitteli meille hevoset ja me valittiin leirihoitsut. Minä sain Konstan <3, Jasmine Wiwan, Sonja Puranan, Vilma Musun, Heidi Armanin ja Ronja Tipsun. Syötiin hyvää ruokaa ja saimme kaksi ensimmäistä leiritehtävää: Valokuva, jossa näkyy mahdollisemman hyvin, mitä tarkoittaa ilmein ja elein, sekä maksimissaan 700 sanan essee unelmien hevospäivästä. Aikaa oli molemmissa tehtävissä keskivikkoon. Taluttelimme Musua ja laitoimme pari puomia, jotka Musu hyppäsi. Sitten oli ensimmäinen tunti. Kaikilla meni ihan hyvn, mentiin koulua. Minä menin Tipsulla, Jasmine ”Jasu” Armanilla, Heidi Wiwalla ja Ronja Blondilla. Sitten syötiin ja touhuttiin kaikenlaista hevosten parissa. Oli taas tunti. Me mentiin puomeja. Minä menin Armanilla, Jasu Wiwalla, Heidi Tipsulla ja Ronja Blondilla. Kaikilla meni hyvin. Sitten hoidettiin heposet ja vietiin ne ulos ja mentiin iltapalalle. Sitten leirikasteeseen, jonka Sonja ja Vilma oli suunnitelleet ja tehneet. Oli ihan kiva. Aluksi käveltiin ympäriinsä paljain jaloin pinteli silmillä ja laitettiin kädet erilaisiin mutiin ja tollasiin. Sen jälkeen syötiin erilaisia hevosten ruokia. Mentiin ylisille pelaamaan pullonpyöritystä ja sen jälkeen nukkumaan.

Ankje

Tiistai 8.6.2010

Herättiin aamulla 8.00 ja mentiin pesemään hampaat ja aamupalalle. Ratsastus oli 10-11. Minä menin Wiwalla, Jasu Tipsulla, Ronja Armanilla ja Heidi Blondilla. Kaikilla meni ihan hyvin, mentiin koulua. Kamat pois hevosilta ja syömään. Mentiin sen jälkeen kuvaamaan hevosia laitumelle, osa kuvista onnnistui ja toiset epäonnistuivat. Toisella ratsastustunnilla mentiin puomeja ja esteitä. Minä menin Blondilla, Jasu Wiwalla, Heidi Armanilla ja Ronja Tipsulla. Kaikilla meni ihan hyvin. Blondi kiersi kerran esteen. Hain Konstan sisälle ja harjasin sen hyvin. Teoriassa käsiteltiin tallisääntöjä. Mentiin syömään ja sen jälkeen keräämään voikukkia seppeleeseen. Konsta sai seppeleen, jonka se söi heti. Mentiin ylisille tekemään julisteita aiheesta hevonen. Sen jälkeen mentiin kirjoittamaan unelmien hevospäivää yötä myöten, kun ei oltu vielä alotettu. Kun tarina oli valmis, mentiin nukkumaan. Yöllä talliin tuli uusi hevonen, Roki.

Konsta syö kukkaseppelettä.

Keskiviikko 9.6.2010

Herättiin 8.00 ja mentiin aamupalalle. Yheksän maissa haettiin tuntihevoset sisälle. Tunnille tulivat Armani, Tipsu, Wiwa ja Blondi. Sen jälkeen vaan harjailemaan niitä ja kamat päälle. Minä menin Armanilla, Jasu Tipsulla, Ronja Blondilla ja Heidi Wiwalla. Mentiin koulua ja kaikilla meni hyvin. Hoidettiin hevoset ja Terhi tuli. Mentiin ylisille, ja Terhi opasti meitä valokuvaamaan hevosta. Syötiin ja mentiin suunnistamaan Kirsin tekemällä kartalla, etsittiin rasteja ja vastattiin niissä oleviin kysymyksiin. Suunnistus keskeytyi, kun piti mennä laittamaan hevosia kuntoon tunnille. Minä menin Armanilla, Jasu Wiwalla ja Heidi Blondilla. Mentiin koulua ja Terhi otti meistä kuvia. Hoidettiin hevosia ja Terhi ratsasti uudella hevosella, Rokilla. Sen jälkeen suunnistettiin rastit loppuun ja syötiin kääretorttua ja juotiin mehua. Mentiin laitumelle katsomaan hevosia ja syötiin makkaraa. Mentiin hypyttämään Musua. Laitettiin pari puomia ja tosi matala este, ehkä 20 cm. Teoriassa oli näyttelyharjotuksia. Minä esitin Musua, Heidi Ankjea, Ronja Tipsua ja Jasu Wiwaa. Meni ihan hyvin, mutta kompastuin ja kaaduin, kun Musu nosti laukan. Tuli pari haavaa. Vietiin hevoset laitumelle ja mentiin katsomaan niitä. Illalla mentiin vielä kentälle Jasun, Sonjan ja Vilman kanssa ja touhuttiin kaikkee, minkä jälkeen mentiin nukkumaan.

Musu

Torstai 10.6.2010

Herättiin aamulla kaheksan aikaan, syötiin aamupala ja vaihdettiin ratsastuskamat päälle. Mentiin hakemaan tuntihevoset sisälle. Harjailtiin niitä ja mentiin rakentamaan viiden esteen rata. Sitten odoteltiin, sillä meidän tunti alkoi klo 11. Vähän ennen sitä Villivarsan toimittaja ja kuvaaja tulivat ottamaan kuvia ja juttelemaan. Laitettiin hevosille kamat ja suojat, sillä, me hypättiin! Minä menin Tipsulla, Ronja Blondilla, Jasu Wiwalla ja Heidi Armanilla. Kaikilla meni ihan hyvin. Villivarsan kuvaaja otti kuvia. Sitten alas selästä ja talliin. Otettiin kamat pois ja harjattiin hevoset. Syötiin, ja sen jälkeen alettiin koristella peilejä. Villivarsan toimittaja haastatteli meitä ja kuvaaja kuvasi. Kun saatin peilit valmiiksi, mentiin ulos ja otettiin kuva meistä ja meidän peileistä Musun kanssa. Seuraavaksi oli teoriaa, jossa oli mukana Musu. Kirsi kyseli meiltä ,että missä oli mikäkin osa. Sen jälkeen mentiin hevosten luo – ekaksi Konstan <3. Meidän piti kirjoittaa, millaisia merkkejä oli hevosilla ja minkä värisiä ne ovat. Myöhemmin Annika vei Villivarsan toimittajan ja kuvaajan juna-asemalle, ja me lähdimme uimaan. Uimisen jälkeen oli tunti. Mentiin sileällä ja leikittiin. Minä menin Konstalla<3, se oli aivan sairaan ihana. Kirsi meni Rokilla, Jasu Armanilla, Heidi Blondilla ja Ronja Wiwalla. Eka tehtiin töitä ja sen jälkeen leikittiin ja mentiin ilman satulaa. Olin ainoa, joka otti ravin ilman satulaa. Hevoset talliin ja iltapalalle, jonka jälkeen vietiin hevoset laitumelle ja haettiin satulat sisään. Illalla oltiin pullonpyöritystä, ja yhdentoista maissa mentiin katsomaan hevosia. Me ei häiritty niitä. Sitten mentiin satulahuoneeseen pälpättämään. Ja nukkumaan klo 00.26.

Perjantai 11.6.2010

Herättiin vähän yli 8.00 ja aamupalalle. Ratsastuskamat päälle ja talliin. Me mentiin maastoon. Minä menin Tipsulla, Ronja Blondilla, Jasu Wiwalla, Annika Ankjella ja Kirsi Armanilla. Heidi ei voinut osallistua kipeän selkänsä vuoksi. Oli tosi kivaa! Hoidettiin hevoset ja mentiin syömään. Satoi koko ajan, harmi. Seuraavaksi oli tiedossa leirikisat, jotka menin Konstalla <3, Heidi & Jasu Blondilla ja Ronja Wiwalla. Letitettiin hevosia ja satuloitiin ja suitsittiin ja laitettiin suojat. Verkassa Konsta uskalsi mennä puomit ja esteen, se oli tosi rohkealla päällä. Ensimmäisenä radan meni Heidi, seuraavaks Ronja ja sen jälkeen mä ja Konsta ja vikana Jasmine. Radalla Konsta uskalsi mennä puomit ja hypätä esteen ja nosti sen jälkeen laukan<3. Mentiin talliin. Matkalla Konsta näytti, miten noustaan pölkylle – minä selässä. Hienosti se nousikin. Annika otti meistä ja meidän lempihevosista kuvan ilman satulaa. Mä otin kuvan Konstan kanssa, Heidi Armanin, Jasu Wiwan ja Ronja Tipsun. Vietiin hevoset laitumille ja halailin Konstaa. Mentiin ylisille, jossa jaettiin palkinnot. Paras kuva -palkinnon sai Heidi, Unelmien hevospäivä -kirjotuspalkinnon minä ja Hyvät tsemppari -palkinnot Ronja ja Jasu. Jokainen sai ruusukkeen. Lähdettiin kotiin.

Jenny ja Konsta. Kuvan otti Annika.

Teksti ja kuvat: Jenny Puputti (viimeinen kuva Annika Saarnio)

Lue lisää ratsastuskeskus Fenixistä täältä.

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2011/03/leiripaivakirja/#wa" title="Leiripäiväkirja"]