Novellikisan voittajia: Pelottava maastolenkki

VillivarsaKirjoittanut: Iida Steen

Taru oli satuloimassa hevostaan Sissiä. Hän oli päättänyt lähteä pitkälle maastolenkille. Oli erittäin kuuma ja helteinen kesäpäivä. Kun Sissi oli valmis, Taru nousi hevosen selkään ja matka alkoi.

Maastopolku alkoi tallin viereisestä metsästä. Sissi oli varma maastohevonen, joka oli tottunut pitkiin maastolenkkeihin. Taru ohjasi hevosensa maastopolulle. Sissi lähti innokkaana matkaan. Metsä oli valoisa ja linnut visersivät iloisesti. Taru muisteli reittiä. Eräässä kohtaa polkua kääntyisi jyrkästi vasemmalle. Polku päättyisi suurelle aukiolle, josta pitäisi kääntyä kotiin.

Vanhan tarinan mukaan aukiolla oli ollut metsämökki, joka oli palanut tuhkaksi joskus 1800-luvulla. Kyläläiset eivät olleet ehtineet apuun, ja mökki oli jo palanut heidän saapuessaan paikalle. Mökissä oli asunut nuori nainen, jolla oli ollut kuusivuotias poika. Pojan nimi oli ollut Nikolai, ja hän oli ollut sisällä palavassa mökissä. Nikolaita ei ehditty pelastaa, ja äiti kuoli myöhemmin suruun.

Taru havahtui mietteistään ja jatkoi matkaa ravissa. Sitten polku päättyi aukiolle. Sissi pysähtyi. Sen lihakset jähmettyivät eikä se suostunut liikkumaan. Taru huomasi vanhan talon rauniot. Tuli aivan hiljaista, linnut eivät laulaneet, ja metsä täyttyi harmaasta sumusta. Aurinko ei paistanut, ja tuli kylmä. Taru näki puiden rajassa liikettä. Hän huomasi pienen pojan hahmon kulkevan usvan keskellä. Yhtäkkiä kuului heikko naisen ääni: ”Nikolaaaii… Missä ooleet…” Ja heti sen jälkeen vastaus: ”Äitii…. Olen täällää…” Poika kompasteli ja huusi vielä kerran, jonka jälkeen hän hävisi.

Kesäinen lämpö ja lintujen viserrys palasi, aurinko paistoi ja Sissi rentoutui. Taru oli kalpea ja pelokas, hän kannusti Sissin matkaan ja laukkasi koko matkan kotiin.

Kun Taru oli saapunut tallille, hän oli vieläkin kauhuissaan. Olihan ääni voinut olla tuulen ääntä ja poika näköharha, mutta eihän sitä koskaan tiedä…

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2011/03/novellikisan-voittajia-pelottava-maastolenkki/#wa" title="Novellikisan voittajia: Pelottava maastolenkki"]

Avainsanat: ,