Rotuesittely: Haflinger

Tässä on ehdokas unelmapolleksi. Jotkut kutsuvat haflingeria myös Alppien kukaksi.

Alkuperä: Rotu syntyi satoja vuosia sitten Itävallassa Haflingin kylän lähellä. Vuoristohevosia ja arabeja risteytettiin siellä keskenään. Alppien asukki peri arabeilta energiset liikkeensä.

Käyttötarkoitus: Haflinger on ihana yleisratsu. Näistä polleista saa myös komean valjakon, koska kaikki ovat samanvärisiä. Rotua käytettiin ennen työhevosena vaikeissa vuorimaastoissa Alpeilla. Se on varmajalkainen ja tyytyy vähään.

Ulkonäkö: Rotu on pienikokoinen, säkäkorkeudeltaan noin 135-150 cm. Sitä pidetään silti yleisrotuna, ei ponina. Heppa on liinakko ja sillä on usein merkkejä päässään. Sillä on älykäs katse ja isot silmät. Korvat ovat pienet. Rakenteeltaan polle on lihaksikas. Kaula ja takaosa ovat voimakkaat. Jalat ovat lyhyehköt ja vahvat.

Luonne: Tavallinen haflinger on ystävällinen, rauhallinen ja yhteistyöhaluinen.

Erikoista: Tammojen nimen ensimmäinen kirjain on sama kuin niiden emolla, orien taas sama kuin isällä. Näin tietää aina, mihin sukulinjaan heppa kuuluu. Haflinger elää usein vanhaksi ja pystyy tekemään töitä pitkään. Kaikilla itävaltalaisilla haflingereilla on alppikukka-polttomerkki.

Teksti: Heidi Ylitalo, julkaistu Villivarsassa 11/2007.

Tässä videossa haflinger esittelee taitojaan (ratsastajan kanssa):

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2011/03/rotuesittely-haflinger/#wa" title="Rotuesittely: Haflinger"]

Avainsanat: , ,