Silloin nolotti, 2/2008

Kovaa kyytiä kuralammikkoon
Olin ratsastanut vasta vähän aikaa, kun sain ratsukseni tallin villeimmän ponin. Tuo poni puri kaikkia ja kaikkea… Minä pieni reppana laitoin sen pesarissa ihan yksin kuntoon. Vartin tappelemisen jälkeen sain kuin sainkin kaikki kamat ponille. Kun olimme taluttamassa pollejamme maneesiin ja olimme päässeet tallipihaan asti, tämä Raksu (nimi muutettu) villiintyi! Se alkoi ravata kauheaa kyytiä, ja minä ”taitavana” tyttönä sitten roikuin perässä ja heiluin kuin heinäseiväs… Oli noloa, kun kaikki kaverini näkivät roikkumiseni ohjissa. Joku hoitajista tuli apuun ja otti raisupollen kiinni, mutta minäpä molskahdin kuralammikkoon! Sen koommin en ole sitä ponia pihalla talutellut, vaikka pärjäänkin sille nykyään huomattavasti paremmin. Tarinan opetus: kokeneemmat ratsastajat voisivat auttaa kokemattomia ja kokemattomammat (kuten minä, kröhöm) pyytää rohkeasti apua.
Tralla

Pensaiden perässä
Tämä tapahtui viime kesänä, kun olin ratsastamassa hoitohepallani. Sain ratsastaa ilman satulaa ja ilman talutusta pihalla. Siellä oli nurmikkoa ja paljon erilaisia pensaita. Poni tietysti halusi maistella niitä kaikkia. Ravasin alas pientä jyrkännettä, jonka alapäässä oli pensas. Tipuin hepan selästä ja tömähdin juuri sen pensaan viereen. Poni pysyi rinnallani – pensaskukkia rohmuten…
Enkeli girl

Poni vai puoliverinen
Sain tunnille ensimmäistä kertaa Topashin. Ryhdyin laittamaan sitä ratsastuskuntoon. En kuunnellut ohjeita kovin tarkasti, koska ajattelin osaavani homman. Suitsiminen ja satuloiminen sujui hyvin, ja kun olin valmis, lähdin taluttamaan heppaa kentälle. Kaikki katsoivat minua ja Topashia ihmeissään. Yhtäkkiä ratsastuksenopettaja sanoi: – Miksi sinä otit Speedyn? Ja kenen ”kultaiset” suitset olet sille laittanut? Olin sekoittanut Topashin melkein samannäköiseen heppaan, joka oli ollut Topashin karsinassa. Ja lisäksi olin ottanut vahingossa vielä kolmannen hepan suitset. Nolotti! No, onneksi sain tunnille lopulta Topash-ponin. Speedy oli puoliverinen ori, jonka säkäkorkeus oli 170 cm.
Ansku 97

Törmäilyä lantakärryillä
Olin kaverini kanssa tallilla taksvärkissä. Meidän piti luoda lantaa sillä aikaa kun muut ratsastivat. Menimme sattumalta tyhjentämään kottikärryjä samaan aikaan ja vähän kisasimme, kumpi saa tyhjennettyä kärrynsä ensin ja kuskattua sen takaisin käytävään. Kaverini kiilasi ohitseni, ja kottikärryni törmäsi tynnyriin, jonka päällä oli kaikenlaista roinaa. Ne tippuivat käytävälle juuri kun eräs ratsukko oli tulossa sisään.
Huomasin, että ratsastaja olikin yksi opettajien tuuraajista! Hän meinasi jo vähän hermostua, kun minä kömpelösti keräsin kaikki tavarat pois tieltä. Sen jälkeen kyllä nolotti!…
Hanna

Julkaistu Villivarsassa 2/2008.

 

Kuulostavatko mokat tutuilta?

Paljasta hassuin mokasi Villivarsan lukijoille! Lähetä se os. villivarsa@kuvalehdet.fi tai Yhtyneet Kuvalehdet / Villivarsa, Mokat, 00002 Helsinki. 

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2011/03/silloin-nolotti-22008/#wa" title="Silloin nolotti, 2/2008"]

Avainsanat: