Terveisiä Hevoset 2010 -messuilta

Messujen lauantaiaamu alkoi minihevosten tervehdyksellä. Loppupäivän söpö kaksikko oli ihailtavana aivan näytösareenan vieressä. 

 

Minihevosten jälkeen kentälle saapuivat monténäytökseen suomenhevosori Hessin Lordi kuskinaan Veera Nieminen sekä welshtamma Stella Elona kuskinaan Janika Lönnroth. He kävivät valjastus- ja pujottelukisan.

  

  

Voittajiksi selviytyivät Stella ja Janika.

Seuraavaksi kentän valtasi kolmisenkymmentä keppihevosta ratsastajineen. Vuorossa oli horsebic-näytös. Ratsukot olivat Suomen Ratsastajainliiton Hämeen alueen seuroista. Yleisö sai nähdä muun muassa eläviä esteitä…

 

 

Keppareiden jälkeen oli poniagilityn aika. Ja jotta homma ei ollut turhan helppoa, ponien kanssa kisasi julkkiskolmikko. Mukana olivat Heppa-Make eli Marko Björs, Tallitähdet-ohjelmasta tuttu Kalle Kuvaja sekä Miss Suomen toinen perintöprinsessa Susanna Turja. Kaikki kolme väittivät, että poniagility oli heille aivan vierasta. Sitä ei olisi uskonut – niin hyvin rata sujui kaikilta. Voittajaksi selvisi lopulta Marko Björs.

  

Hupailun jälkeen yleisö sai ihailla vikellystä. Suomen vikellysmaajoukkue ja maajoukkueen kehitysryhmä esittivät huimia kuvioita 15-vuotiaan puoliveriruuna Leevin (oikea nimi Limits) selässä. Upean ruunan säkäkorkeus on peräti 189 cm! Vikeltäjät kehuvat kokenutta Leeviä. SiIllä on hyvä laukka ja todella hyvät hermot! Maajoukkuevikeltäjät treenaavat neljä kertaa viikossa: kahdesti hevosen kanssa ja kahdesti pukilla. Leevi ja sen kotitalli löytyvät täältä.

 

Villivarsan lukijoillekin tutun huippuratsastaja Sanna Backlundin puoliso Markus ”Ossi” Backlund veti areenalla esteklinikan viidelle ratsukolle. Kentälle rakennettiin kahdeksan noin metrin korkuista estettä. Mukana olivat mm. Tarleena Raatikainen ja 10-vuotias tamma Escada, Sonja Nousiainen ja 10-vuotias hollantilaistamma Tess, Milja Seppälä 13-vuotiaalla oldenburg-ruuna Lazzaronilla ja Taru Vähämäki lämminveritammallaan.

Yleisöä saapui paikalle katsomon täydeltä. Näiden hevosten vauhdissa ja hienoissa hypyissä oli vaikea pysyä, ja se näkyy myös kuvista…

 

Marko Björs saapui areenalle myös valmennettaviensa Hanna Heiskasen ja tanskalaisen puoliveriruuna Brown Butlerin eli Patun kanssa. Yleisö sai nähdä varsin konkreettisesti, millainen merkitys hyvällä istunnalla on. Laukkapiruetit eivät onnistu, jos satulassa kököttää vain vähän jotenkin sinne päin.

Vuonohevoset esittivät este- ja kouluratsastusta sekä valjakkoajoa.

 

Kaikesta hienosta ohjelmasta huolimatta upein näky odotti ulkona, matkalla parkkipaikalle. Joukko valtavia friisiläisiä vaelsi hallin seinustaa edestakaisin ennen omaa ohjelmanumeroaan.

 

 

Olitko sinä paikalla?

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2011/03/terveisia-hevoset-2010-messuilta/#wa" title="Terveisiä Hevoset 2010 -messuilta"]

Avainsanat: , , ,