Terveisiä hevosmessuilta, osa 2

Sunnuntain messupäivä areenalla alkoi Marko Björsin valmennusnäytöksellä ja Ilkka Korven ajo-opetusnäytöksellä.

Ilkka Korpi avustajineen saapui areenalle 2-vuotiaan Bensie Barbie Li -varsan kanssa. Ypäjän Hevosopiston omistamaa varsaa on alettu opettaa ajolle viime lokakuussa. Ilkka Korpi kertoi, että varsan kanssa on tärkeää tehdä aluksi totuttaa hevonen suitsiin, valjaisiin ja muihin varusteisiin ja tehdä vain lyhyitä, mielekkäitä lenkkejä.

Hyvän varsan tunnistaa Korven mukaan kahden kriteerin perusteella: 1. sukupaperi on kunnossa, 2. rakenne on hyvä, eli varsa on suorajalkainen, sillä on hyvä pää, vahva säkä ja pitkä lautanen.

Bensie Barbie Li treenaaneljästi viikossa. Kaksi kertaa viikossa se hölkkää 8-12- kilometrin lenkin, ja kahdesti viikossa on vuorossa hiittiajoa.

Ilkka Korpi

Ravivarsan jälkeen areenalle astelivat kaksi a-luokan raviponia, Reidar (kuvassa takana) ohjastajanaan Tommi Mäenpää sekä Emelia ohjastajanaan Riikka Ojanen.

He kävivät kisan, jossa piti valjastaa poni, pujotella lyhyt rata, riisua valjaat sekä levittää selkään loimi. Kisa oli tasainen, eikä selvää eroa syntynyt!

Poniraviyhdistyksestä ja poniravitoiminnasta saa lisätietoa täältä.

Raviponit

Kari Vepsä, Pete Perkiö, Asta Leino ja Eveliina Välikoski esittivät yleisölle hienon katsauksen lännenratsastukseen quartereidensa kanssa.

Englantilaistyyppinen hunter under saddle on Asta Leinon ja 8-vuotiaan Slow Moving Zipperin vahva laji. Astalla on lajin hallitseva Suomen mestari.

Showmanship at halter -osuudessa Eveliina Välikoski esitti Slow Moving Zipperin tuomari Terhi Perkiölle.

Seuraavaksi vuorossa oli vauhdikkain ja näyttävin osuus: Kari Vepsän ja Pete Perkiön reining-näytös, joka sisälti lähes kaiken rollbackeista spinneihin! Kuvassa Vepsä ja SR Lil Peppy Sprat.

Western-näytöksen lopuksi nähtiin Western Pleasure -esitys Etelä-Suomen aluemestari Eveliina Välikosken ja I AM Cool Technique -ruunan sekä lajin Suomen mestari Asta Leinon ja Slow Moving Zipperin toimesta.

Kari Vepsä

Westernin jälkeen vuorossa oli Kari Vepsän näytös hevosmiestaidoista. Ympyrätarhaan asteli Takalo, jolla on omistajansa mukaan ollut ongelmia trailerista peruttamisen kanssa. Vepsä näytti muutaman yksinkertaiselta vaikuttavan toimen, joilla Takalo otti Vepsän johtajakseen ja osoitti luottavansa tähän. Sen jälkeen Takalo ei pelännyt sen enempää ympärillään pyörivää valomiekkaa, nallipyssyä, moottorisahaa kuin lehtipuhallintakaan!

Kari Vepsän talliin voi tutustua täällä.

Mitä mieltä olet lännenratsastuksesta?

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2011/03/terveisia-hevosmessuilta-osa-2/#wa" title="Terveisiä hevosmessuilta, osa 2"]

Avainsanat: , , , ,