Uudet ponikuninkaalliset, onnea!

Ponikunkkareiden ennakkosuosikki, shettisori Golda Apache voitti viikonlopun kuningaskisan molemmat osalähdöt ja vei ponikuninkuuden. Ponin ohjastajana toimi tuttuun tapaan Liisa Ihamuotila.

Villivarsa

Shetlanninponien kuningattaren tittelistä käytiin kuninkuuskisaa kovempi taisto. Ferreo Anemone, ohjastajanaan Anni Hämäläinen, sijoittui kolmanneksi sekä lauantaina että sunnuntaina. Se toi tammalle parhaan kokonaisajan sekä ponikuningattaren tittelin.

Ponikuninkuus ja -kuningattaruus ratkottiin lauantain ja sunnuntain lähtöjen perusteella. Kumpanakin päivänä oli yksi osalähtö. Kummassakin sarjassa voitto jaettiin yhteenlasketun kokonaisajan perusteella.

B-kategorian ponit kilpailivat viikonloppuna poniruhtinaan ja poniruhtinattaren tittelistä. Poniruhtinaaksi ravasi Ernst Rivaldo (ohj. Sanni Ihamuotila) ja poniruhtinattareksi Thelma (Fanny Suomela).

Villivarsan oman lähdön, 1040 metrin tasoitusajon shetlanninponeille, voitti Yrjänän Oskari ohjastajanaan Milla Jarva.

Ponikuninkuusravit juostiin tänä vuonna neljättä kertaa. Ravit järjestettiin Hankasalmella. Tapahtuman suojelijana toimi entinen heppatyttö, nykyinen hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen. Kaikkien lähtöjen tulokset löytyvät täältä ja täältä.

Kuvassa ovat Golda Apache ja Liisa Ihamuotila shetlanninponien SM-kilpailuissa. Ponikunkkareista löytyy kuvia mm. Raviurheilun nuorisotoiminnan Facebook-sivulta.

Kuva: Hanna Leppänen

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2011/08/uudet-ponikuninkaalliset-onnea/#wa" title="Uudet ponikuninkaalliset, onnea!"]

Avainsanat: , , , ,