Pontus pelastui hyisestä ojasta

Olin ystäväni kanssa syksyn viimeisellä sieniretkellä, kun ohitsemme metsätietä juoksi vauhkoontunut hevonen. Hepan perässä liehuva loimi paljasti, ettei kaikki ollut kohdallaan. Kun ketään ei tullut hevosen perään, lähdimme itse katsomaan tilannetta. Ja niin löysimme hevosen pikkupakkasen jäädyttämästä ojasta, kaulaa myöten veteen vajonneena.

Villivarsa

Ystäväni jäi rauhoittelemaan säikähtänyttä hevosta ja minä lähdin hakemaan apua. Onnekseni hevosen omistaja tulikin metsätiellä vastaan ja sain ohjattua hänet hevosen luo. Tutun hahmon näkeminen helpotti hevosta silminnähden. Yhdessä he yrittivät ponnistaa ojasta, mutta tuloksetta. Mukana olleella puukollani saimme sentään leikattua loimen pois sotkemasta.

Kaikeksi onneksi omistajan kännykässä oli tärkeitä paikallisia puhelinnumeroita eläinlääkärille ja palokunnalle. Hätätilanteessa oli vaikea muistaa tutun mökkitien osoitetta, mutta pidin mieleni rauhallisena ja sain soitettua apua paikalle.

Yli tunnin odottelun jälkeen paikalle saapui eläintenpelastuksiin erikoistunut VPK. Pelästynyt, kylmettynyt ja uupunut Pontus saatiin lopulta ylös jäisestä mutavedestä palokunnan ilmaputkistojen avulla. Viime hetkillä, sanoi eläinlääkäri, sillä 16-vuotiaan hevosen ruumiinlämpö oli laskenut jo 33 asteeseen.

Teksti: Anna Muurinen

Lue lisää Pontuksesta

Pontuksesta on kirjoitettu monta lehtijuttua. Niitä pääset lukemaan näistä linkeistä:

Hevonen vajosi kaulaansa myöten ojaan – pelastettiin ilmatäytteisellä putkistolla

Kovia kokenut Pontus toipuu hyvää vauhtia

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2012/02/pontus-pelastui-hyisesta-ojasta/#wa" title="Pontus pelastui hyisestä ojasta"]