Tehdään itse putoamiskakku

Hevosen selästä putoaminen ei aina naurata, mutta onneksi siitä voi seurata jotain hyvääkin: herkullinen kakku.

Villivarsa 1/2012, putoamiskakku

Kuvan esteratakakku tehtiin kahtena päivänä: ensimmäisenä päivänä valmistettiin koristeet ja toisena varsinainen kakku.

Helppo kakkupohja noin 15:lle

Tarvitset:

6 munaa
reilu 2 dl sokeria
reilu 2 dl vehnäjauhoja
(1-2 tl leivinjauhetta ja/tai 2 rkl kaakaojauhetta, jos haluat)

Tee näin:

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja leivitä kakkuvuoka.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri huolellisesti vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele vehnäjauhot (jos haluat käyttää leivin- tai kaakaojauhetta, sekoita ne vehnäjauhojen joukkoon. Kaakaojauhe on hyvä siivilöitä, ettei se paakkuunnu) varovasti vaahdon joukkoon.

3. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja kypsennä uunin keskiosassa 10-15 minuuttia, kunnes kakkupohja alkaa irrota vuoan reunoista.

Kakun kokoaminen

Tarvitset:

säilykepäärynöitä
banaaniviipaleita
rahkaa tai vaniljakastiketta
kermavaahtoa
keksimuruja, esim. digestive-kekseistä ja piparkakuista
suolatikkuja
valkosuklaata (leivontaan tarkoitettua)
tummaa suklaata
Pihlaja-marmeladeja

Tee näin:

1. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahtia ja kostuta puolikkaat säilykepäärynöiden liemellä. Täytä puolikkaiden väli banaaniviipaleilla ja päärynäpaloilla. Hedelmien lisäksi täytteeksi voi laittaa rahkaa makua raikastamaan tai vaniljakastiketta antamaan kosteutta.

2. Päällystä täytetty kakku kermavaahdolla. Ripottele kakun päälle purupohjaksi morttelissa hienonnettuja digestive-keksien ja piparkakkujen murusia.

3. Tee estepuomit suolatikuista. Raaputa suolakiteet veitsellä pois. Sulata leivontaan tarkoitettua valkosuklaata mikroaaltouunissa tai vesihauteessa pakkauksen ohjeen mukaan. Kierittele suolatikut suklaassa ja aseta kuivumaan esimerkiksi rasian reunojen päälle siten, että ne koskettavat mahdollisimman vähän muita pintoja – näin saat puomeista tasaisia ja kauniita. Liimaa puomien osat toisiinsa valkosuklaalla ja anna kuivua. Puomien raidat syntyvät tummasta suklaasta. Muurin voi tehdä Pihlaja-marmeladeista.

Huom!

Puomit kannattaa tehdä etukäteen, vaikka jo edellisenä päivänä, sillä niiden askarteleminen on melko hidasta ja suklaan jähmettyminen vie aikaa. Vaikka puomikoristeet voi painaa tukevasti kiinni, kannattaa kakku koristella vasta juuri ennen tarjolle asettamista.

Teksti ja toteutus Anna Muurinen Kuva Seppo Saarentola

Ohje on julkaistu Villivarsassa 1/2012.

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2012/02/tehdaan-itse-putoamiskakku/#wa" title="Tehdään itse putoamiskakku"]

Avainsanat: