Terveisiä raveista!

Keskiviikkoiltana Villivarsan toimitus veti kerrastot alle ja toppa-asut päälle ja otti suunnan kohti Vermon ravirataa. Lämpimässä aulassa meitä odotteli Suomen Hippoksen nuorisovastaava Elina Hirvonen. Hän jakoi jokaiselle illan ohjelman, ja sitten matkasimme pienen lämmittelyn jälkeen kohti varikkoaluetta.

Villivarsa Vermossa

Elina jutteli raviurheilusta ja pakkasrajoista, kun kävelimme ponialuetta kohti. Illan shetlanninponilähtöön oli ilmoittautunut yhdeksän ponia ja ohjastajaa, mutta vain kuusi tuli lähtöön. Kovan pakkasen vuoksi poisjääntejä oli muissakin lähdöissä paljon. Muilla paikkakunnilla raveja on myös peruttu.

Tapasimme Janina Gladin ja tämän Elton Boy -ponin. Ennen keskiviikkoa Janina oli ajanut neljä lähtöä ja voittanut niistä kaksi. Pian Janina siirtyi radan puolelle ja me radan varteen jännäämään. Janina ja Elton Boy johtivat kisaa alusta loppuun, ja maalilinjalle kaksikko saapui ensimmäisenä, kymmenien metrien kaulalla muihin. Hyvä Janina ja Elton Boy! Videon lähdöstä voi katsoa tästä linkistä. (Video aukeaa Windows Media Playeriin.)

Jatkoimme matkaa hevosten varikkoalueelle. Näimme höyryäviä hevosia, ympäriinsä hääriviä hoitajia sekä hevosiaan odottelevia kuskeja.

Villivarsa Vermossa

Keskiviikon Ravisuora -tv-ohjelmaa kuvattiin Vermossa, ja hetkeksi asetuimme seuraamaan ohjelman ensimmäistä juontoa. Ohjelman voi katsoa täällä 8.2.2012 saakka. Jos katsot ohjelman alkua, voit kuvitella Villivarsan toimituksen alkujuonnon ajaksi kuvaajan selän taakse… Alla olevassa kuvassa toimittaja Joanna Kuvajan oikealla puolella on hevonen nimeltä Somolli Bowl, vasemmalla taas on voitokas Elton Boy.

Villivarsa Vermossa

Varikkoalueelta löytyi myös ohjastaja Emma Väre. 10-vuotiaana ponikuskina raviuransa aloittanut Emma tunnetaan etenkin vuokraamansa lämminveritamma Landlords Aprilin kärryiltä. Keskiviikkoiltana Emma valmistautui kahteen lähtöön, mutta ei odottanut niistä suurta menestystä. (Eikä sitä sitten tullutkaan.)

Villivarsa Vermossa

Kävimme sisätiloissa lämmittelemässä ja seuraamassa illan ensimmäiset hevoslähdöt. Sitten seurasi hieno hekti: saimme ojentaa pokaalin illan toisen lähdön voittajalle! Pokaali näytti tältä:

Villivarsa Vermossa

Koska olemme euroviisujen ystäviä, oma suosikkihevosemme lähdössä oli tietysti Juha Utalan ohjastama Kiikku’s Lordi. Ja kuinka ollakaan, suosikkimme voitti! Pokaalin sai Lordin omistaja, hollolalainen Susanna Packalen. Lähdön voi katsoa tästä linkistä. (Video aukeaa Windows Media Playeriin.) Voitte olla varmoja, että seuraamme Lordin uraa tästä eteenpäin aivan erityisellä mielenkiinnolla!

Loppuillan keskityimme arvailemaan lähtöjen voittajia ja ihailemaan hevosten nimiä. Jälkipelit jatkuvat jo toista päivää, eikä reissu raveihin takuulla jäänyt viimeiseksi!

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2012/02/terveisia-raveista/#wa" title="Terveisiä raveista!"]

Avainsanat: , , , ,