Kulissien takana: jutunteossa jättiläisten luona

Iloinen turpa

Tapasin eilen Villivarsan juttukeikalla näin iloisen hevosenturvan. Vieressä kurkistaa omistaja, Fingiant-kasvattaja Reetta Pirttijoki.

Lisävihjeitä luvassa: tunnistatko, minkä rodun karvajalka tässä on?

Karvajalka

Entäpä kenen kenkä tämä voisi olla?

Kenkä

Olin siis tapaamassa shirejä, maailman isoimman hevosrodun edustajia. Juttua on luvassa Villivarsaan, mutta en malta olla jakamatta retkeni kohokohtia jo täällä. Tässä komeilee ori Arttu (Noble Arthur) letti hiuksissaan ja aidantolppa hampaissaan:

Arttu ja letti

Arttu saapui kuvaukseen haukotellen laitumelta. Tupsujalat esittivät uljasta menoaan pyöröaitauksessa, jonka jälkeen Reetta yllätti minut kysymällä: haluatko ratsastaa?

Apua, minäkö, tuollako, tuolla orillako? Tilaisuus oli tietysti pakko käyttää hyödyksi, enhän ole ikinä ennen ratsastanut shirellä. Varustuksenani olivat farkut ja tennarit, Artulla lännensatula. Lisämainintana pakko sanoa, että olen itse 175 cm pitkä, joten Artun kokoa voi suhteuttaa siihen. Eteeni tuotiin pienet tikkaat, ja näin se kävi:

Ratsaille1

Kypärän asettelua.. (Ratsastuskuvat on napannut kamerallani kuvaajamme Pekka Nieminen)

Ratsaille2

Ratsaille3

Askellus jakkaralle..

Ratsaille4

Puolivälissä matkaa..

Ratsaille

Hii-op!

Ratsaille7

Kyydissä ollaan ja kauas näkyy!

 

Ratsailla

Testini tuloksena voin kiittää ratsun mittoja: omat jalat eivät todellakaan laahaa maata tai edes mahanalusta!

Ratsailla2

Kavioissa oli kiitettävä kumu, ravi oli lennokas ja laukassakin singahdin kuin heinäsäkki. Kokonaisuutena Arttu tuntui turvalliselta ja rauhalliselta, sellaiselta joka haluaa pitää ratsastajan kyydissään. Upealuonteinen ori.

Ratsailla4

Arttu kulki mielellään vähän pidemmällä ohjalla kuin mihin ratsastuskouluissa on totuttu.

 

Piehtarointi

Ratsastuksen lopuksi Arttu heittäytyi piehtaroimaan. Lautaskaviot vain vilkkuivat.

Pidä silmällä Villivarsaa, sillä juttua on luvassa!

Lopuksi mainostus: Hämeenkyrössä on lauantaina 19.5. näyttely shireille ja clydesdalenhevosille. Näyttely alkaa kouluratsastusluokalla. Lue lisää: www.suomenclydesdaleshire.com

 

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2012/05/kulissien-takana-jutunteossa-jattilaisten-luona/#wa" title="Kulissien takana: jutunteossa jättiläisten luona"]

Avainsanat: , ,