Toimituksen lehtiruno

VillivarsaHeinäkuun Villivarsassa kannustamme kirjoittamaan lehtirunoja. Annetusta tekstistä vedetään yli sanoja. Runo muodostuu jäljelle jääneistä sanoista. Sanojen järjestystä ei saa muuttaa, välimerkkejä voi lisätä tai poistaa.

Tässä Villivarsan toimituksen lehtiruno:

Hevonen.
Laitumella vierekkäin.
Näemme yhtenäisen kuvan, alla ja aivan takana.
Ratsastajasta vain polvet.

Ja tässä vielä alkuperäinen teksti:

Näe hevosen silmin

Hevonen näkee kauas ja laajalle alueelle. Sen näkökenttä on melkein 360 astetta. Näin laaja näkökenttä on tärkeä saaliseläimelle. Sivuilla ja ylhäällä olevat silmät ovat kätevät; hevonen näkee silloin ympärilleen myös syödessään turpa maassa laitumella.

Ihmisen silmät ovat vierekkäin, joten me näemme yhtenäisen kuvan. Koska hevosen silmät ovat eri puolilla päätä, kumpikin silmä näkee oman kuvansa maailmasta. Hevonen näkee yhtä aikaa kummallakin silmällä vain eteenpäin. Hevosen sokeat pisteet ovat suoraan edessä, alla ja aivan takana. Ratsastustunnilla kannattaa muistaa, että jos hevosen vartalo ja pää ovat suorassa, se ei näe aivan lähelle eteensä. Hevonen myös näkee ratsastajastaan vain polvet.

(Teksti: Heidi Ylitalo, julkaistu Villivarsassa 12/2011)

Julkaise oma runosi vaikkapa Vilivarsan Facebook-sivulla!

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2012/06/toimituksen-lehtiruno/#wa" title="Toimituksen lehtiruno"]