Totilaksen varsa on syntynyt!

Kesäkuun Villivarsassa on juttu suurten odotusten varsoista. Jutun lopussa mainittiin, että maailmankuulu kouluratsu Totilas saa uuden jälkeläisen näillä hetkillä. Varsa on nyt syntynyt ja tällainen tapaus sieltä tuli!

Jokeri

Koko nimi: RH´s Totally Joker
Lempinimi: Jokeri
Syntymäaika: 15.-16.5.2012 välinen yö klo 00.00
Sukupuoli: Ori
Isä: Moorlands Totilas
Emä: Asherah Ishtar
Väritys: Rautias neljällä sukalla ja huuliin asti ulottuvalla läsillä.

Tunnusmerkit: Turvan värityksessä on oikealla puolella hassu valkoinen raita. Ihan kuin joku olisi vetäissyt pensselillä vähän hutiin! Se tuo mieleen Batmanista tutun Jokerin, jonka mukaan varsa sai nimensäkin.

Luonne: Jokerin luonne poikkeaa veljestään Totista melkoisesti. Siinä missä Totti on temperamenttinen, on Jokeri rauhallinen ja ihmisläheinen. Kuitenkin uusi tulokas on tosi virkeä, pirteä ja energinen, mutta ennen kaikkea symppis! Työnsi jopa päänsä ihmisen kainaloon parin päivän ikäisenä.

Jokeri

Miten sujui synnytys: Synnytys oli kuin suoraan oppikirjasta. Varsa tuli ulos ennätysnopeasti kahdessa minuutissa ja oli heti täynnä energiaa.

Miten kuluivat varsan ensimmäiset viikot: Jokeri vaikutti heti syntyessään tosi valmiilta ja hyvin kehittyneeltä. Se olisi saman tien tahtonut liikkeelle. Heti ensimmäisellä viikollaan Jokeri esitteli mallikelpoista raviaan. 8-päiväisenä varsalle laitettiin ensimmäistä kertaa riimu.

Millainen tulevaisuus varsalla on: Jokeri jää kotitallilleen Kirkkonummelle. Kouluratsastuksen lisäksi sillä hypätään esteitä, jotta se kehittyy monipuolisesti. Sen ensimmäinen julkinen esiintyminen on elokuussa Ypäjällä European Breeding Event Finland -tapahtumassa (EBEF). Siellä se saa palautetta kansainvälisiltä tuomareilta. Tulevaisuutta mietitään tarkemmin kuukausi kerrallaan.

Jokeri

Teksti: Tiina Paasonen

Kuvat: Tarja Malmström

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2012/06/totilaksen-varsa-on-syntynyt/#wa" title="Totilaksen varsa on syntynyt!"]