Patsasmatka maailmalla

Kesäkuun Villivarsassa käynnistettiin Bongaa patsas -kilpailu. Kisa keräsi paljon osallistujia ja mukavia patsasvinkkejä. Lue nämä vinkit, jos lähdet matkalle Suomeen, Norjaan, Lontooseen tai Yhdysvaltoihin asti!

Aluksi kilpailun viisi voittajaa.

Sirkushevonen, Rauma

Sirkushevonen, Rauma

Vinkin antoi Maria Tuovinen Keravalta

Ruuna Reipas, Varpaisjärvi

Ruuna Reipas, Varpaisjärvi

Ruuna Reipas, Varpaisjärvi

Minä näin tämän hevospatsaan Varpaisjärvellä keskustassa. Patsaan nimi on Ruuna Reipas. Ruuna Reipas on siis sen hevosen nimi. Ruuna oli todella kuuluisa kisahevonen. Se eli 15.6.1948-20.10.1970 ja kilpailuvuodet olivat 1952-1965. Sen omisti Aapeli Miettinen.

Vinkin antoi Laura Alatalo Kajaanista.

Rakuunapatsas, Lappeenranta

Rakuunapatsas, Lappeenranta

Rakuunapatsas on Lappeenrannan linnoituksen edessä sijaitsevassa pusupuistossa. Rakuunapatsaan on tehnyt Pentti Papinaho vuonna 1982. Kuvanveistäjänä toiminut Pentti teki ratsastajapatsaan tilaustyönä Valtakadulla sijaitsevaan SYP:n pääaulaan.

Vinkin antoi Milla Käyhty.

Silmäkulman Sohvi, Pattijoki

Silmäkulman Sohvi, Pattijoki

Tämä patsas on nimeltään Silmäkulman Sohvi. Sen on tehnyt Matti Lepistö 1990-luvulla. Se sijaitsee Pattijoella Siikajoentien varrella.

Vinkin antoi Inka Rantala.

Orivarsa, Orivesi

Orivarsa, Orivesi

Oriveden keskustasta löytyy hevospatsas.

Vinkin antoi Jenna Lyhteilä Tampereelta.

Kaikki viisi palkitaan Hipposportin maahantuomalla Likit holder -heppatikkarilla. Onnea voittajille!

Tässä muita hyviä vinkkejä!

Mannerheimin ratsastajapatsas, Lahti

Mannerheimin ratsastajapatsas, Lahti

Vinkki ja kuva: Elsa Luukkanen, Tampere

Seuraavia patsaita voit käydä kurkistamassa patsaan nimeä klikkaamalla.

Ori Eino, Leppävirta

Tulenkantajat, Kari Juvan veistospuisto, Raahe

Kun ystävyyssuhteet solmitaan, Turku

Suomenhevonen – sotahevonen, Seinäjoki

Hevospatsas, Ypäjä

Muista myös: Laajasalon peruskoulun alatalon yläpihalla Helsingissä on shakkipelin hevosnappuloita muistuttava patsas.

Patsaita ulkomailla

Vilja Kyllönen raportoi Britanniasta ja Norjasta:

Haluaisin kertoa kokonaisesta patsasryhmästä, joka sijaitsee Lontoon Camdenissa. Siellä on myyntialue nimeltä Stables Market ja siellä on n. 10 hevospatsasta. Suurimman hevosen sieraimeen työnsin pääni. Monet paikalliset ihmettelivät kyllä touhujani! Sisätiloissa jokainen koju on vanha karsina. Boxeissa on hienot kalterit ja puuovet ja siellä myydään kaikkea t-paidoista tienviittoihin.

Toinen bongaukseni kohdistuu Norjan Kristiansandiin, jonka keskustassa on varsapatsas. Se on tunnettu maamerkki paikallisten keskuudessa ja sitä yleisesti käytetään kohtaamispaikkana tapaamisille. Se on luultavasti kullattu päältä ja sen kyljissä on koristeellisia kuvioita. Sen selässä voi istua ja kokeilinkin sitä.

Roosa Ojala on bongannut Tamma varsoineen -patsaan Oregonista, Yhdysvalloista:

Patsaat vaativat yleensä tilaa ympärilleen. Tämän tavattoman kauniin pronssipatsaan kohdalla kiinnittyy huomio sen ahtaaseen sijoitukseen, mutta ei se kuitenkaan patsaan kauneutta vähennä. Ehkä Yhdysvalloissa on hevospatsaita niin valtavasti – kuten niitä varmasti on – että niitä riittää sitten hieman joka paikkaan. Sijainti Oregon, USA.

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2012/07/patsasmatka-maailmalla/#wa" title="Patsasmatka maailmalla"]

Avainsanat: