Villivarsa suosittelee: The American Cowboy

Valokuvagalleria Hippolytessa, Helsingissä, on juuri avautunut valokuvaaja Karoliina Paatoksen näyttely The American Cowboy.

Kuva: Karoliina Paatos

Chad ja Big Boy Nevadassa 2011.

Karoliina on kuvannut cowboy-kulttuuria Yhdysvalloissa vuodesta 2010 alkaen. Hän on viettänyt yhdeksän viikkoa karjatiloilla ja rodeoissa Nevadassa, Idahossa, Oregonissa, Arizonassa ja Teksasissa. Kuvaamisen lisäksi hän on osallistunut karjanajoon, vasikoiden polttomerkitsemiseen ja hevosten kouluttamiseen sekä seurannut rodeoareenoiden tapahtumia kulissien takana.

Näyttelyn valokuvissa on upeita maisemia, kauniita hevosia ja todellisia tapahtumia, myös niitä rankkoja hetkiä. Ihmisten ja eläinten – niin hevosten kuin koirien – välinen suhde tuntuu suoralta, rehelliseltä ja lämpimältä. Siitä tulee hyvä mieli!

Kuva: Karoliina Paatos

Varhain aamulla Idahossa, 2011.

– Lännenkuvasto on kiehtonut minua lapsesta asti. Cowboyn hahmossa yhdistyy herkullisella tavalla macho, sankari ja keikkatyöläinen. Haluan näyttää, että vaikka cowboy saattaa ratsastaa auringonlaskuun yksin, kädessään hänellä on älypuhelin, jolla hän chattailee ystäviensä kanssa, Karoliina Paatos kertoo näyttelyn tiedotteessa.

Näyttely on esillä 20.7.-12.8.2012. Gallerian yhteystiedot täällä.

Lue Karoliina Paatoksesta ja katso lisää kuvia täältä.

Kuvat: Karoliina Paatos Teksti: Leea Puranen

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2012/07/villivarsa-suosittelee-the-american-cowboy/#wa" title="Villivarsa suosittelee: The American Cowboy"]

Avainsanat: ,