C.T. Real Deal on Vuoden keppari 2012

Villivarsan Vuoden Keppari 2012 -kilpailun voitti Suvi Riihimaa, 14, keppihevosellaan C.T. Real Deal.

Vuoden keppari 2013 C.T. Real Deal

C.T. Real Deal, lempinimeltään Deal tai Diili, on tallinsa parhaita estehevosia ja järkevä ja luotettava keppari, joka ei keksi tyhmyyksiä.

– Deal on energinen ja vahvatahtoinen ori, mutta se osaa näyttää myös mukavan puolensa. Kun yhteistyö sujuu, Deal on oikea unelma niin esteillä, kentässä kuin kouluratsastuksessakin, Suvi kertoo Dealin luonteesta.

Myös maastoilu sujuu Dealin kanssa, mutta esteillä se kuitenkin on parhaimmillaan.

– Ensi kesänä olisi tavoitteena kilpaillakin sillä, jos sopivia kisoja osuu kohdalle, Suvi sanoo.

C.T. Real Dealin nimen alkuperää tiedusteltaessa Suvi kertoo sen tulleen mieleen ihan sattumalta.

– Halusin nimen eteen jonkin lyhenteen ja valitsin C.T:n, joka ei tarkoita mitään.

Pitkäaikainen keppariharrastaja

Suvi innostui keppareista Villivarsan ansiosta ja on harrastanut niitä nyt nelisen vuotta.

– Näin vuonna 2008 syyskuun numerossa Villivarsan keppi- ja puuhevoskisan voittajan, One Wish -kepparin, johon ihastuin heti. Silloin halusin itsekin valmistaa oman kepparin. Verhokankaasta ommellusta Jaffa-ponista se sitten lähti.

Suvi on tehnyt vuosien varrella itse monia kymmeniä keppareita – myös Dealin. Sen hän teki viime keväänä koulun käsityötunnilla. Suvi pitää käsitöistä, joten hän tekee itse yleensä kaikki kepparinsa.

Vaikka keppariharrastuksessa on ollut taukoja, Suvi on aina palannut takaisin keppihevosten pariin.

– Ne ovat minulle tärkeä harrastus tälläkin hetkellä, ja menestys kisassa innostaa vielä lisää, Suvi sanoo.

Maastolenkkejä ja herkuttelua

Suvilla on oma keppihevostalli Suviruusu, jossa Deal asustaa seuranaan puuhevonen ja kymmenkunta kepparia. Tällä hetkellä Suviruusussa ei järjestetä juuri ollenkaan tunteja, mutta kun niitä järjestetään, tunnit painottuvat maastoiluun ja kenttäratsastukseen. Kesällä Suvi saattaa järjestää parit estekisat, mutta nyt hän keskittyy lähinnä ratsastelemaan yksin tai muutaman kaverin kanssa.

Vuoden keppari -kilpailun voittoa Suvi aikoo juhlistaa viemällä Dealin tavallista pidemmälle maastolenkille lähimetsään ja harjaamalla sen oikein huolellisesti lenkin jälkeen.

– Ja ehkä Deal saa uuden loimen ja vähän ylimääräisiä herkkuja, Suvi lisää.

Suvi palkitaan Hööksin CRW-saapaslaukulla (arvo 25,50 €). Arvonnassa saapaslaukun voittivat Taija Nerg Lohjalta, Ida Metsälä Sonkajärveltä ja Vilja Heino Helsingistä.

Teksti Ella Syrjänen, kuva Suvi Riihimaa

Kuka on Vuoden hevonen 2012? Lue se täältä!

 

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2012/12/ct-real-deal-on-vuoden-keppari-2012/#wa" title="C.T. Real Deal on Vuoden keppari 2012"]