Supersöpö varsanumero!

Villivarsa 6/2013

Kesäkuussa Villivarsa keskittyy ihaniin varsoihin. Kansikuvan kaksikko asuu Tukkilan tilalla Kerkkoossa. Toimittajamme vieraili siellä tutustumassa isossa laumassa asuvien varsojen elämään. Jutussamme Outi Tukkila kertoo, että varsojen käsittelyssä tarvitaan paljon aikaa, taitoa ja kärsivälisyyttä.

Varsat ovat pääosassa myös lautapelissä, jossa tutustumme hevosen ensimmäiseen elinvuoteen. Pelin maalissa on varsan yksivuotispäivä! Saamme myös tavata fwb-varsa Weltsun, komean orin, joka on tätä nykyä jo kaksivuotias hurmuri.

Villivarsa 6/2013

Equus – hevosen kieli

Jenny Ahlroth on harvinainen suomalainen: hän on ollut kuuluisan hevoskouluttajan Monty Robertsin opissa. Roberts on nimennyt hevosten keskinäisen kommunikaation Equusiksi. Jenny kertoo nyt meille, mistä siinä on kyse.

Villivarsa 6/2013

Tehdään itse pehmoponi!

Jos sattuu käymään niin kurjasti, että kesällä sataa – ei hätää! Vilivarsasta löytyy ohje ihanan pehmoponin tekemiseen! Ohje ei ole ihan sieltä helpoimmasta päästä, mutta huippuluokan käsityötaitojen sijaan tekemisessä tarvitaan lähinnä kärsivällisyyttä. Pehmoponin kaavat löydät täältä.

Villivarsa 6/2013

Suomenhevonen julisteessa

Suomenhevonen ja appaloosa ovat kesäkuun Vilivarsan julisteen hevosrodut.

Kesäkuun Villivarsa ilmestyy torstaina 6.6.2013.

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2013/06/supersopo-varsanumero/#wa" title="Supersöpö varsanumero!"]

Avainsanat: ,