EM-kisat ovat käynnissä

Ratsastuksessa kilpaillaan parhaillaan Euroopan mestaruuksista. Käynnissä ovat niin este-, vammais- kuin kouluratsastusluokat. Suomen joukkueessa on mukana jokaisen lajin kilpailijoita.

Esteratsastus

Estekisoissa kilpaillaan sekä yksilö- että joukkuesijoituksista. Joukkuemitalit jaetaan tänään torstaina. Henkilökohtainen paremmuus ratkeaa lauantaina.

Henri Kovács ja Carolus Z

Henri ja Carolus jatkavat EM-kisoja pidemmälle kuin muut suomalaiset esteratsastajat.

Esteratsastaja Henri Kovács sijoittui Suomen estajoukkueesta parhaiten. Henkilökohtaisessa kilpailussa hän selvitti tiensä tänään torstaina ratsastettavaan semifinaaliin. Hänellä on siis mahdollisuus jatkaa vielä lauantain finaaliin. Joukkuekisassa Suomi ei ole enää mukana.

– Olen tyytyväinen. Eilen Carolus oli jännittyneempi ja vahvempi areenalla, mutta teimme hyvän radan, joka olisi helposti voinut olla puhdaskin. Tänään se oli rauhallisempi ja pystyin ottamaan enemmän aikaa hyppyihin. Oli helppo ja varma tunne hypätä. Areena on super, pohja hyvä ja kimmoisa ja meillä on kaikki mahdollisuudet ratsastaa hyvin, Henri kertoi SRL:lle.

Esteratsastusjoukkueeseen kuuluivat Henri Kovácsin ja Carolus Z:n lisäksi Niclas Aromaa ja Elba, Kaarlo Kovács ja Agropoint Cassius, Satu Liukkonen ja Celestine sekä Maiju Mallat ja Urleven van de Helle.

Kouluratsastus

Suomen kouluratsastusjoukkueessa ratsastavat Stella Hagelstam ja Soraya II, Emma Kanerva ja Sini Spirit, Mikaela ”Fia” Lindh ja Más Guapo, Henri Ruoste ja Jojo AZ. Stella ja Henri aloittivat kisaurakkansa keskiviikona. Tänään torstaina kisakentälle pääsevät Emma ja Fia. Päivän päätteeksi jaetaan kouluratsastuksen joukkuemitalit.

Emma Kanerva ja Sini Spirit

Kuvassa Emma ja Sini eläinlääkärin tarkastuksessa, vet chekissä.

– Tulimme tänne jo sunnuntaina, jotta Sini saisi tottua rauhassa olosuhteisiin ja kenttiin. On tosi kiva, että ratsastan vasta torstaina. Mitä pidempään Sini saa olla kisapaikalla sen parempi, sillä se rauhoittuu päivä päivältä. Fyysisesti Sini on huippukunnossa, kilpailua ajatellen tärkeintä on saada sen mielenrauha säilymään. Se on hyvin herkkä ja reagoi helposti, jos tapahtuu jotain isoa erilaista tai asiat menevät eri tavalla kuin mihin se on tottunut, Emma Kanerva kertoo SRL:lle.

Kouluratsastajien kesken jaetaan Grand Prix Special -luokan mitalit perjantaina. Sunnuntaina ratsastetaan vielä Grand Prix -vapaaohjelma.

Vammaisratsastus

Vammaisratsastuksen joukkueohjelmat ratsastetaan keskiviikkona ja torstaina, henkilökohtaiset ohjelmat perjantaina ja lauantaina sekä vapaaohjelmat sunnuntaina.

Suomen joukkueen ainoa ratsukko on Jaana Kivimäki Grivis. Katja Hautamäki joutui jäämään kisoista pois viime hetkellä Rosie-ratsun loukkaantumisen vuoksi.

Jaana ja Grivis aloittivat urakkansa keskiviikkona sijoittuen kymmenenneksi. Tuloksella ei ole suurta merkitystä, koska kyseessä oli joukkuekisaan kuuluva luokka. Henkilökohtaisista mitaleista aletaan kilpailla perjantaina.

Jaana Kivimäki ja Grivis

Jaana ja Grivis sijoittuivat keskiviikon kilpailussa kymmenenneksi.

– Grivis on tosi kovassa kunnossa. Se ei oikeastaan pelkää mitään, mutta sillä on tapana olla aika pörheä ensimmäisinä päivinä kisapaikalla. Matkan takia sitä ei päästy liikuttamaan pariin päivään, ja se on kerännyt energiaa ja on nyt vähän ylivirkeä, Jaana kertoi SRL:lle.

EM-kisat televisiossa

Koulu ja esteratsastusta voi seurata televisiosta Ylen TV2-kanavalta. Lähetyksiä on torstaina, perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Lähetykset eivät ole suoria.

Torstaina 22.8.

Kouluratsastuksen joukkuekisa klo 13.30-15.15.
Esteratsastuksen joukkuefinaali ja yksilökisan osakilpailu klo 23.45-00.40 (to-pe-yö).

Perjantaina 23.8.

Kouluratsastuksen GP Special klo 18.00-19.00.

Lauantaina 24.8.

Esteratsastuksen yksilökisan finaali klo 19.30-20.30.

Sunnuntaina 25.8.

Kouluratsastuksen finaali, Grand Prix -vapaaohjelma klo 18.15-19.00.

Lähetykset selostaa Inka Henelius.

EM-kisat netissä

Kisoja voi seurata suorana lähetyksenä Yle Areenassa. Löydät ohjelma tämän linkin kautta.

Torstaina

Kouluratsastusta klo 8.50-15.50.
Esteratsastusta klo 18.50-22.10.

Perjantaina

Kouluratsastusta klo 9.50-16.10.

Lauantaina

Esteratsastusta klo 14.05-17.40.

Sunnuntaina

Kouluratsastusta klo 14.20-18.10.

Nettilähetyksissä ei ole selostusta.

Lue lisää

Lue lisää kilpailuiden kulusta, aikataulusta ja ratsastajista täältä.

Kuvat: Sonja Holma / SRL

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2013/08/em-kisat-ovat-kaynnissa/#wa" title="EM-kisat ovat käynnissä"]

Avainsanat: ,