Hevoset valtaavat Stadikan

Torstaiaamuna Helsingin Olympiastadionilla pörräsi tavanomaisesta poikkeavaa porukkaa. Tv-kamerat eivät suinkaan olleet paikalla taltioimassa sen enempää huuhkajien kuin susijenginkään liikkeitä. Heitä kiinnostivat hevoset!

Villivarsa

Olympiastadionin nurmea tulivat testaamaan Peppi Pakarinen hevosellaan Verdi ja Ville Paloheimo ratsunaan Locri. Tarkoitus oli selvittää, miltä nurmikenttä tuntuu ratsastuskäytössä – hevosia kun ei ole nurmella pyörähtänyt vuosikymmeniin! Radan pohjasta vastaava kenttäasiantuntija Immi Lätti seurasi ratsukoita herkeämättä, ennen kuin ryhtyi tuomaan nurmelle tonnikaupalla hiekkaa.

Villivarsa

Autoilla ja moottoripyörillä ajo kielletty! Hevosilla liikkuminen sallittu!

Villivarsa

Ensimmäinen jännityksen aihe oli se, suostuvatko Locri ja Verdi astelemaan mondon eli juoksuradan päälle asetettuja vanerilevyjä pitkin. Jäisikö Stadionin valtaus haaveeksi?

Villivarsa

Hyvin menee! Locri ja Ville menivät jo edeltä, ja myös Verdi ja Peppi pääsevät perille.

Villivarsa

Nurmella ryhdyttiin ruuvaamaan hevosten kenkiin nurmihokkeja liukastelun välttämiseksi.

Villivarsa

Verdi ottaa tuntumaa uuteen paikkaan.

Villivarsa

Ja Locri hyppää varmuuden vuoksi myös kentän valkoisten viivojen yli.

Villivarsa

Sitten päästään koe-esteelle! Tämä ei jää radan ainoaksi esteeksi, vaan ratamestari Aki Ylänne joukkoineen kantaa kentälle lisää tolppia, puomeja ja tietysti kukkia!

Villivarsa

Taustalta puuttuu myös yleisön kannustus. Lauantaina ja sunnuntaina sitä toivottavasti riittää!

Jokaiselle jotakin

Lauantain ja sunnuntain aikana Stadikalla hypätään lukuisia esteluokkia. Niistä tärkeimmän voittaja saa ajaa kotiin uudella autolla! Mukana kilpailemassa ovat muun muassa Sanna Backlund, Hanna Tardiveau, Thomas Ehrnrooth ja Mikael Wahlman.

Lauantaina ohjelmassa on myös muun muassa vikellys-, matkaratsastus- ja kenttäratsastusnäytöksiä, keppihevosten kohtaaminen, oikeiden kuskien ja kansanedustajien valjakkokisa, korkeushyppykisa sekä kouluratsastajien esiintymisiä.

Sunnuntaina nähdään muun muassa lännenratsastusta sekä näytös, jossa hypätään vuoden 1952 Helsingin olympialaisten esterata.

Stadionin ulkopuolella on myyntikojuja sekä hevosia ja muita eläimiä ihasteltavina!

Teksti ja kuvat: Leea Puranen

Lue lisää tapahtumasta täältä.

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2013/09/hevoset-valtaavat-stadikan/#wa" title="Hevoset valtaavat Stadikan"]

Avainsanat: , ,