Mutaa ja glitteriä

Villivarsan 30-vuotisjuhlan kunniaksi toimitus muistelee menneitä.

Villivarsan toimittaja ja minä saimme tehtäväksi jutun ja kuvauksen hevosille tarkoitetuista kaviolakasta sekä karvaväreistä. Malleiksi valikoituivat hyvin koulutetut ja sopivan kokoiset falabellat Rehndalin tilalta.

Suunnittelimme kaiken oikein hyvin ja otimme mukaan taustakankaat, -pahvit ja koristeet. Sääkin oli mitä mainioin, kun huristelimme kuvaajan kyydissä kotieläintilalle toiveikkain mielin.

Virittelimme taustan ja kimaltavat pilvet paikoilleen, sekä levitimme puhtaita heiniä mutaiseen pikkutarhaan. Onneksi omistaja pyydysti Barbie-minihevosen meille malliksi, sillä pienet hevoset osoittautuivat yllättäen aika yhteistyöhaluttomiksi ja erittäin päättäväisiksi.

Meillä oli tarkoitus suihkuttaa sabluunan avulla väriä hevosen kylkeen ja saada aikaan hieno sydänkuvio. Suihkeen ja tuulessa lepattavan sabluunan ääni oli Barbien mielestä kuitenkin aivan hirveän pelottava, joten päädyimme sivelemään ainetta sienellä. Kuvioista tuli hieman muotopuolia. Glittergeelin levityskin oli sottaista puuhaa, kun humma heilautteli päätään puolelta toiselle.

Heinistä Barbie piti, mutta koska sen varsa jäi isoon tarhaan muiden kanssa, niille molemmille tuli ikävä toisiaan. Mallin pitäminen oikeassa kohdassa vaati omistajan rautaista otetta… Saimme lopulta aikaan kuvan, jossa malli on nyrpeän näköinen eivätkä koristeetkaan ole kovin kauniita.

Siirryimme takaisin isoon tarhaan, jossa kaappasimme Chalin käsittelyymme. Se onnistui lopulta, kun olimme aikamme juosseet villin pikkuorin perässä vakuutellen sitä hyvistä aikeistamme. Tarkoitus oli kokeilla kimaltelevaa kaviolakkaa. Pahaksi onneksi muta sekoittui lakkaan ja lopputulos oli lähinnä surkuhupaisa. Onneksi Chali sentään nosti kiltisti kavionsa taustapahvin päälle, joten saimme edes muta-glittersekoituksen erottumaan kuvassa.

Lopuksi huokaisimme kaikki syvään ja vannoimme, ettemme enää koskaan suunnittelisi mitään vastaavaa.

Teksti: Johanna Hellman, graafinen suunnittelija

Juttu julkaistiin Villivarsassa 11/2009.

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2013/09/mutaa-ja-glitteria/#wa" title="Mutaa ja glitteriä"]

Avainsanat: