HIHS: Kulissien takana

Helsinki International UB Horse Show kerää kisa-areenalle 270 kilparatsastajaa ja 360 hevosta. Kun summaan lisätään muut hevosesiintyjät, hevosten lukumäärä on yli 400. Jotta homma toimii, järjestelyistä vastaa kilpailuorganisaation lisäksi lähes 500 vapaaehtoista toimihenkilöä.

Villivarsa: HIHS

Kolme päivää ennen kisojen alkua Hartwall Areenan jää peitettiin eristyslevyillä ja 600 tonnilla kuituhiekkaa. Tänä vuonna sama pohja on tehty myös verryttelyalueelle.

Villivarsa: HIHS

Lyhyet käytävät johtavat kisa-areenalta verryttelyalueelle. Radan ja verryttelyalueen pohjasta vastaa saksalainen Oliver Hoberg. Tällä verryttelyalueella voi tehdä verryttelyhypyt.

Villivarsa: HIHS

Aivan toisen verryttelyalueen vieressä on tänä vuonna ensimmäistä kertaa käytössä oleva toinen verryttelyalue. Se on tarkoitettu sileällä työskentelyyn ja käsihevosille. Verryttelyalueet sijaitsevat muuten siinä, missä tavallisesti ovat linja-autojen parkkipaikat!

Villivarsa: HIHS

Estekalusto on aivan areenan sisäänkäynnin vieressä. Kaikki esteet tarkistetaan ja kunnostetaan ennen käyttöä. Ja radanrakennus se sitten huipputarkkaa ja supernopeaa puuhaa vasta onkin!

Villivarsa: HIHS

Mutta hetkinen, kukas sieltä tulee?

Villivarsa: HIHS

Sehän on Kaarlo Kovács hevosensa Agropoint Cassiuksen kanssa! Lapsena Kaarlo keräili HIHS-tarroja ja haaveili pääsevänsä joskus kilpailemaan tapahtumaan. Nyt haave vihdoin toteutuu!

Villivarsa: HIHS

Jatkakaamme matkaa ulos. Heinäkuormia viedään…

Villivarsa: HIHS

…ja hevosia tuodaan. Tallialueen on oltava lähellä!

Villivarsa: HIHS

Siellä missä tavallisesti on henkilöautoja, on nyt toisenlaisia hevosvoimia. Parkkihallissa on tilapäiskarsinat yli 200 hevoselle. Niille on varattu heinää vaatimattomat 5000 kiloa… Moni kisahevonen tosin matkustaa omien heiniensä kanssa.

Villivarsa: HIHS

Welcome to Helsinki!

Teksti ja kuvat: Leea Puranen

 

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2013/10/hihs-kulissien-takana/#wa" title="HIHS: Kulissien takana"]

Avainsanat: