HIHS: Mitä siellä tapahtuu?

Helsinki International UB Horse Show, kavereiden kesken HIHS, alkaa torstaina. Luvassa on huippuratsastajia ja -hevosia Suomesta ja ulkomailta, jännittäviä kilpailuja, oheisohjelmaa, myyntikojuja ja tietysti satoja heppahulluja.

Helsinki International Horse Show

Torstaina

Ohjelmassa on kansainvälistä kouluratsastusta. Suomalaisista mukana ovat esim. Mikaela Lindh Más Guapolla, Stella Hagelstam Soraya II:lla sekä Henri Ruoste Vivacella.

– Helsinkiin on kiva tulla, vaikka en ole Vivacella ikinä kisannutkaan. On hauska päästä sillä mukaan, koska kaikki muut hevoseni on myyty, Henri Ruoste on kertonut kilpailun järjestäjille.

Päivään mahtuu myös nuorten hevosten luokkia sekä kansallisten estesarjojen finaaleja.

Perjantaina

Illan pääluokka on esteratsastuksen 150 cm:n aikaratsastusluokka, jossa on mukana aina MM-kisoissa ja olympialaisissa asti kilpailleita ratsastajia ja hevosia. Tarkemmat tiedot osallistujista selviävät torstai-iltana, kun luokan ilmoittautuminen päättyy.

Ohjelmassa on nuorten hevosten ja kansallisten sarjojen lisäksi myös tähtiratsastajien esittely. Listan kisojen kaikista kansainvälisistä osallistujista löydät HIHS:n sivuilta.

Lauantaina

Päivä alkaa monipuolisella ohjelmalla, johon kuuluu muun muassa vikellystä, ponien esteluokka, Länkkärit vs. inkkarit -show sekä katrilli.

Iltapäivällä hypätään 160-tasolla sekä nähdään kouluratsastuksen GP-vapaaohjelmia. Illalla ohjelmassa on 150-tason esteluokka, western-näytös, suomenhevosia sekä esteratsastuksen kaksintaistelu, jossa vuorollaan kaksi ratsastajaa kilpailee toisiaan vastaan.

Sunnuntaina

Viikonlopun kohokohta on tietysti esteratsastuksen maailmancupin osakilpailu. Mukana on viisi suomalaisratsastajaa, mm. Anna-Julia Kontio Fardonilla ja Kaarlo Kovács Cassiuksella, 120 000 euroa palkintorahaa ja tietysti sarjapisteitä.

Kouluratsastuksessa luvassa on ensimmäistä kertaa maailmassa knock-out-kisa, jossa huippuratsukot esittävät vaativia liikkeitä pareittain. Parista parempi pääsee jatkoon. Kaksintaistelut jatkuvat, kunnes jäljellä on enää voittaja.

Kenttäratsastuksen tähdet

Sunnuntaina areenalle astelevat lainahevosilla myös kenttäratsastuksen tuore nuorten EM-kultamitalisti Elmo Jankari ja PM-kultaa voittanut Sanna Siltakorpi vastaanottamaan yleisön aplodit.

Kaksikko on tavattavissa ja jakamassa nimikirjoituksia Suomen Ratsastajainliiton ständillä lauantaina klo 15-15.45 ja sunnuntaina klo 12.30-13.15.

Televisiossa

Horse Show näkyy viikonloppuna televisiossa ja netissä. Selostajana on Inka Henelius. Esteratsastuksen asiantuntijana on Nina Fagerström ja kouluratsastuksessa Jorma Kainulainen. Ruotsinkielisestä selostuksesta vastaa Marianne Nyman.

Lauantaina 19.10. kello 14.15-18.15, Yle TV2 ja Areena

Sunnuntaina 20.10. kello 14.45-18.00, Yle TV2 ja Areena

Pysy kärryillä!

Villivarsa seuraa kisoja täällä blogissa ja Facebook-sivulla.

Kannattaa seurata myös HIHS:n kotisivua, Facebook-sivua sekä Twitteriä.

Teksti: Leea Puranen Kuva: Tapio Mäenpää

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2013/10/hihs-mita-siella-tapahtuu/#wa" title="HIHS: Mitä siellä tapahtuu?"]

Avainsanat: , ,