Bloggareiden kouluratsastusklinikka – katso videot!

Ruskeasuolla viime viikonloppuna järjestetty bloggaajien kouluratsastusklinikka keskittyi perusasioihin. Mukana oli eritasoisia ratsastajia ja hevosia. Klinikan vetivät Järvenpäässä tallia pitävät kouluratsastajat, ammattiratsuttajat ja -valmentajat Eevamaria ”Nipsu” Porthan-Broddell ja Karolina Liuksiala.

Nipsu
Klinikka päättyi Nipsun ratsastukseen.

– Täällä yritämme tuoda esiin meidän tapaamme ratsastaa, valmentaa ja kouluttaa hevosta, Nipsu kertoo aloittaessaan klinikan.

– Tänään demonstroimme meidän toimintamallejamme. Meitä on kaksi ratsastajaa ja kaksi erilaista tapaa ratsastaa. Perusfilosofiamme on kuitenkin sama, vaikka reitti määränpäähän saattaakin olla henkilökohtainen, Karoliina jatkaa.

Karoliina aloittaa valmentamisen. Ensimmäisessä ryhmässä ovat nuoret hevoset ratsastajineen. Katso videot temponvaihteluista ja laukannostoista.

Toinen Karoliinan valmentama ryhmä muodostuu kahdesta hieman enemmän kilpailleesta hevosesta ratsastajineen. Katso videot pohkeenväistöjen tekemisestä laukassa: osa 1 ja osa 2.

Kolmannessa ryhmässä Nipsu valmentaa kouluratsastaja Sophia Backlundia ja tämän hevosta Zerleone. Katso video kulmien ratsastamisesta.

Lopuksi Nipsu nousee GP-tason hevosensa (yllä kuvassa) selkään ja demonstroi haastavampia liikkeitä ja yleisimpiä mokia treenissä. Katso video laukanvaihdoista.

– Toivottavasti saamme toisen klinikan toteutettua ensi vuoden puolella, Hippolan Erika Hanhisuanto mietiskelee.

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2013/12/bloggareiden-kouluratsastusklinikka-katso-videot/#wa" title="Bloggareiden kouluratsastusklinikka – katso videot!"]

Avainsanat: , , , , , ,