Champion du Fortuna on Vuoden keppari!

Vuoden keppihevonen -kilpailun voittajaksi suoriutui 4-vuotias Champion du Fortuna eli Fiona. Kaunottaren ilmoitti kisaan Anna Mäkiniemi, 13.

– Voitto tuntui aivan uskomattomalta, enkä kyllä osannut odottaa sitä! Olihan osallistujia niin kamalan monta ja kilpakumppanitkin vaikuttivat kovilta vastuksilta. Juhlistamme voittoa kunnon maastolenkillä mummolassa, Anna kertoi Villivarsalle.

Villivarsa 1/2014

Anna pitää Fionaa suloisena – totta kai!

– Sitä on luultu jopa islanninhevoseksi, kun se on niin pieni ja hieman pörröinen. Sen toinen silmä on herasilmä. Se tuo Fionan ulkonäköön hieman perspektiiviä.

Vaikka poni onkin ulkonäöltään söpö kuin mikä, luonteeltaan se on temperamenttinen ja hullunkurinen, eikä sen kanssa käy aika pitkäksi. Fiona keksii aina jonkin uuden jekun, jolla voi hämmästyttää Annaa.

Villivarsa 1/2014

Fiona asuu Annan omassa tallissa. Siellä Vuoden keppari tulee toimeen melkein kaikkien kannsa. Myös Annan serkulla on kepparitalli, ja Fionalla on ystäviä sielläkin.

Annan ja Fionan yhteistä suosikkipuuhaa on esteiden hyppääminen. Fiona on siinä erittäin hyvä!

– Yhteiset maastolenkkimme ovat myös yksi parhaista asioista, mitä ponin kanssa voi tehdä! Fiona innostuu aina maastoilemisesta, joten se on meille kummallekin mukavaa puuhaa.

Anna on ommellut Fionan itse alusta loppuun. Hänellä on yhteensä 16 hevosta, valtaosa itse tehtyjä. Tilanpuutteen vuoksi osa keppareista asuu Annan mummolassa.

– Keppari-innostukseni lähti tästä samaisesta Villivarsan Vuoden keppari -kisasta vuosimallia 2011! Ennen kilpailua luulin kepparin olevan täytetty sukka kepin päässä, mutta nähtyäni upeat hevoset päätin yrittää itsekin tehdä yhden. Pikku hiljaa niitä alkoi tulla lisää, ja siitä onkin jo 1 ja puoli vuotta, kun ensimmäinen valmistui.

Villivarsa 1/2014

Anna harrastaa myös oikeilla hevosilla ratsastamista.

– Olen ratsastanut noin 2 ja puoli vuotta, ja syksyllä aloitin erään ihanan ponin hoitamisen.

Anna ja Fiona lähettävät terveisiä kaikille Villivarsan lukijoille.

– Haluamme toivottaa kaikille oikein hyvää alkanutta vuotta! Toivomme, että siitä tulisi kaikille ainakin yhtä hyvä kuin tästä vuodesta.

Tutustu myös Annan tallin sivuihin.

Voittajia

Fiona ja Anna saavat palkinnoksi Veljekset Wahlsten Oy:n lahjoittaman harjalaatikon arvoltaan 24 €.

Kaikkien ehdokkaansa lähettäneiden ja suosikkiaan äänestäneiden kesken arvottiin kolme Tacticin hevospalapeliä (arvo noin 15 €). Palapelit voittivat Hanna Ristinen Tyrnävältä, Emmi Haapala Riihosta ja Anette Ristola Outokummusta. Onnea voittajille!

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2014/01/champion-du-fortuna-on-vuoden-keppari/#wa" title="Champion du Fortuna on Vuoden keppari!"]

Avainsanat: ,