Vossikan aika on ohi

Kesäinen Helsinki ei ole enää entisensä, kun vuosikymmeniä Esplanadilla päivystänyt vossikka lopettaa. Turisteja ja paikallisia kyydinneen Reijo Kuhakosken terveys ei enää salli hevoshommia, ja viimeinenkin valjakkohevonen, Poju, on muuttanut muualle Suomeen.

vossikka

Entisen vossikkakuskin mukaan Helsingin kaduilla ajelu oli elämäntapa, jonka kustannuksia hän ei edes halunnut laskea. Jo pelkät käsityönä ulkomailla teetetyt vaunut maksoivat vähintään 20 000 euroa. Tärkeintä turvallisen kyydin kannalta oli tietysti hevonen, jolta Kuhakoski vaati ”hyvät jalat ja rauhalliset silmät”.

Lue koko juttu Helsingin Sanomista.

Kuva: Pekka Nieminen / Kuvaryhmä / SKOY

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2014/02/vossikan-aika-on-ohi/#wa" title="Vossikan aika on ohi"]

Avainsanat: , ,