Keksi hepalle nimi – näillä säännöillä!

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta jos varsan nimen haluaa saada itselle mieleisessä muodossa Hippoksen rekisteriin, säännöt ovat selvät.

Villivarsa

Tässä juuri päivitetty ohje, jonka mukaan nimetty suomenhevonen tai lämminverinen ravihevonen hyväksytään Suomen Hippoksen kilpailurekisteriin. Jos nimiehdotus ei noudata sääntöjä, on Hippoksella oikeus nimetä hevonen!

– Rekisteriin ei hyväksytä siellä jo olevaa, kirjoitettuna tai lausuttuna samanlaista nimeä. Jos maahantuodun hevosen nimi on jo rekisterissä, nimen perään lisätään syntymämaan tunnus.

– Nimi saa olla välimerkkeineen ja välilyönteineen korkeintaan 18 merkkiä pitkä. Siinä saa olla korkeintaan neljä erikseen kirjoitettua osaa.

– Rekisteriin ei hyväksytä nimiä, jotka ovat sopimattomia (hyvän maun vastaisia, uskonnollisesti loukkaavia tai pornografisia), aiheuttavat sekaannusta jo rekisteröityjen nimien kanssa tai ovat muiden kasvattajien virallisesti suojattuja nimiä.

– Nimen on oltava kokonaan samaa kieltä. Suomenhevosten nimet ovat suomea tai ruotsia. Lämminveristen ravihevosten nimet ovat pääsääntöisesti englantia. Nimen tulee olla helposti lausuttavissa.

– Kilpailurekisteriin ei hyväksytä nimeksi tunnettua tavaramerkkiä, tuotenimeä, henkilön tai ravurin nimeä eikä liikeyrityksen tai yhtiön nimeä.

– Nimessä ei pääsääntöisesti saa olla yksittäisiä kirjaimia eikä kirjainyhdistelmiä. Poikkeuksen muodostavat jo ennestään käytössä olevat, tunnetut kasvattajatunnukset.

– Aro-, Eri- ja Ero-alkuisia, väliviivalla kirjoitettuja suomenhevosten nimiä ei hyväksytä rekisteriin.

Kuva: Seppo Saarentola / Kuvaryhmä / SKOY
Lähde: Suomen Hippos. Katso myös ohje ratsujen ja ponien nimeämiseen.

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2014/04/keksi-hepalle-nimi-nailla-saannoilla/#wa" title="Keksi hepalle nimi – näillä säännöillä!"]

Avainsanat: , ,