Kirjavinkki: 3-2-1, ratsasta! Intohimona kenttäratsastus

3-2-1, ratsasta!

Ronja Salmi ja Hyppe Salmi, Paasilinna

Juoni: Kenttäratsastaja Muusa Enjalasta ja hänen Hops-hevosestaan on tehty tv-sarja ja kirja. Jälkimmäinen kertoo Muusan ja Hopsin elämästä kotitallissa ja kisoissa.

Teksti on tarinallista ja imaisee lukijan mukaansa: tuntuu aivan kuin itse olisi harjailemassa Hopsia ja letittämässä Muusan hiuksia ennen kilpailuja. Kirjaa lukee mielellään, eikä se tunnu lainkaan raskaalta.

Kirja tutustuttaa kenttäratsastuksesta tietämättömän sen saloihin. Jännittävää tekstiä rytmittävät tietoiskusivut, joilla kerrottaan tärkeitä faktoja kenttäratsastuksesta. Lisäksi sivuilta löytyy muita hauskoja tietoja, kuten Muusan tallipäivän rytmi.

Kenelle: Kirja sopii kaikille, jotka haluavat oppia kenttäratsastuksen alkeet tai lajista lisää. Jos arvostat eläväistä tekstiä, et tule pettymään.

Miksi: Kirja kannattaa myös lukea sen erityisen kauniiden kuvien takia. Kirjan kuvaaja ei ollut ennen kuvannut hevosia, joten kuvat eivät muistuta tyypillisiä heppakirjan kuvia.

Muuta: Lue Ronjan huippusuosittua Ystäväni hevonen -blogia. Ystäväni hevonen löytyy myös Instagramista! Lisäksi Muusan ja Hopsin seikkailuja voi seurata YLE Areenasta.

Kurkkaa myös:
Kirjavinkki: Kesä kutsuu, Sinttu!
Kirjavinkki: Vastalaukkaa
Kirjavinkki: Heppatytön käsikirja

Teksti: Henna Laitinen

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2014/07/kirjavinkki-3-2-1-ratsasta-intohimona-kenttaratsastus/#wa" title="Kirjavinkki: 3-2-1, ratsasta! Intohimona kenttäratsastus"]

Avainsanat: , , , , , ,