Koulu- ja vammaisratsastuksen PM-kilpailut 2014 – näin Suomi menestyi!

Norjan Kristiansandissa järjestetyistä koulu- ja vammaisratsastuksen PM-kilpailuista suomalaiset nappasivat mukaansa niin kultaa, hopeaa kuin pronssiakin.

Kuva: Hanna Heinonen / SRL
Ella Tanhuanpää ja Eliko ylsivät hopealle nuorten PM-kilpailuissa.

Nuori kouluratsastaja Ella Tanhuanpää ratsasti kouluratsastuksen henkilökohtaista PM-hopeaa hevosellaan Eliko. Kolminkertainen nuorten SM-kultaratsukko teki vapaaohjelmassa musiikilla hyvää työtä pienestä väsymyksestä huolimatta.

Kilpailu mitaleista käytiin todella kovalla tasolla ja pienin marginaalein. Voiton vei tanskalainen Henriette Dam Vestergaard hevosella Leopold tuloksella 74,575 prosenttia. Tanhuanpään tulos oli 71,525 prosenttia ja kolmanneksi sijoittuneen tanskalaisen Pernille Teidor Olsesenin ja Don Dinon 71,475 prosenttia. Myös luokan neljäs ratsukko oli vain vajaan puolen prosentin päässä Tanhuanpäästä. Viime vuonna Tanhuanpää jäi henkilökohtaisessa kilpailussa neljänneksi. Piia Salmisen ja Wild Soulin vapaaohjelma (67,875) riitti kahdeksanteen sijaan.

Lauantaina henkilökohtaista hopeaa voitti poniratsukko Ida-Lotte Peltoniemi ja Top Tilas. Peltoniemen ja hyvin herkäksi ja lahjakkaaksi luonnehditun Top Tilaksen PM-kilpailut alkoivat keskiviikkona luokan viimeiseltä sijalta. Toisessa luokassa ratsukko oli jo viides, ja henkilökohtaisessa mestaruusluokassa toinen.

Ainoana suomalaisena senioreiden henkilökohtaisessa mestaruusluokassa ratsasti Suomen mestari Eevamaria Porthan-Brodell ratsullaan Solos Lacan. Eevamaria sai kürohjelmassaan tuloksen 70,15 prosenttia. Tulos nosti Porthan-Broddellin sijoitusta GPS:n 15. tilalta kürin sijalle 12.

Vammaisratsastaja Katja Karjalainen jatkoi voittokulkuaan hevosellaan Woikoski Double U. Karjalainen teki vapaaohjelmassa musiikilla huipputuloksen 75,65 prosenttia voittaen 1b-ryhmän kultaa seitsemän prosentin erolla Ruotsin Kerstin Larsson Englundiin ja Black Musiciin. 2-ryhmään siirtynyt Jaana Kivimäki ja suomenhevonen Kuu-Akka nappasivat pronssia.

Suomen nelihenkinen vammaisratsastusjoukkue saavutti PM-kilpailuissa pronssia. Joukkueessa ratsastivat Karjalaisen ja Kivimäen lisäksi Johanna LindbladKain Aapeli (3-ryhmä) ja Mari LehtikunnasRose Anne (4-ryhmä).

Kuva: Hanna Heinonen / SRL

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2014/07/koulu-ja-vammaisratsastuksen-pm-kilpailut-2014-nain-suomi-menestyi/#wa" title="Koulu- ja vammaisratsastuksen PM-kilpailut 2014 – näin Suomi menestyi!"]

Avainsanat: , , , , , ,