Raviliiga: Millainen varsa meidän kimpalle?

Villivarsa on mukana Raviliigassa, SRL:n kimpassa. Kimpalle hankitaan varsa Porin Kuninkuusravien yhteydessä pidettävästä varsahuutokaupasta 1.8.2014. Varsa matkustaa treeniin Ilkka Korven talliin Ypäjälle.

Villivarsa: Raviliiga

Finnderbyssä kuvatussa videossa Ilkka kertoo, mitä odottaa varsalta ja mikä varsaa odottaa!

Millainen hevonen kimpalle sitten on haussa? Ilkka Korpi on tutustunut myytävien varsojen sukuihin ja löytänyt näin 5-6 ennakolta kiinnostavaa tapausta. Huutokaupassa Ilkka tutkii varsojen rakennetta, yleisilmettä ja kuntoa. Pyrkimyksenä on ostaa kimpalle ajolle opetettu, toimiva varsa, jolla on luonne ja käytös kunnossa. Samoilla apajilla ovat luonnollisesti myös muut suomenhevosliigat…

Uudella kotitallilla varsa on paitsi Ilkan, myös hoitajien, hevoshierojan ja eläinlääkärin hyvässä huomassa. Harjoittelu aloitetaan rauhallisesti varsan kunnon ja osaamisen mukaan, terveyttä vaalien.

Aluksi 4-6 kilometrin mittaisia hölkkälenkkejä tehdään kolme, neljä kertaa viikossa. Vuodenvaihteen jälkeen – jos kaikki etenee suunnitellusti – päästään vauhtiharjoitteluun. 3-vuotiaana varsa voi osallistua opetus- ja koelähtöön, ja jos se on sarttikypsä, kilpaura voi alkaa.

Tärkeintä varsan hoidossa ja harjoittelussa on kutenkin yksilöllinen, hevosen ehdoilla eteneminen.

Vetäjänä SRL:n kimpassa on Pauliina Raento. Katso videosta, mitä Pauliina kertoo Raviliigasta ja SRL:n kimpasta, jossa myös Villivarsa on mukana!

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2014/07/raviliiga-millainen-varsa-meidan-kimpalle/#wa" title="Raviliiga: Millainen varsa meidän kimpalle?"]

Avainsanat: ,