Charlotte Dujardin, kouluratsastuksen kuningatar

Villivarsa 9/2014
Charlotte Dujardin ja Valegro GP-vapaaohjelman palkintojenjaossa.

Kouluratsastaja Charlotte Dujardinilla ja Valegrolla ei voisi mennä paremmin. Ratsastuksen MM-kisoista ratsukko kuljetti kotiin kultamitalit GP Specialista ja vapaaohjelmasta. Lisäksi Britannian joukkue nappasi hopeaa.

Charlotten ja Valegron yhteistyötä ei voi kuin ihailla. Varoitus, alla olevaa videota voi olla vaikea katsoa liikuttumatta!

Vuonna 1985 syntynyt Charlotte ratsasti nuorempana menestyksekkäästi poneilla ja löysi lopulta lajikseen kouluratsastuksen. Vuonna 2007 hän sai muutaman oppitunnin kuuluisalta kouluratsastajalta Carl Hesteriltä. Carl huomasi nuoren ratsastajan lahjakkuuden ja tarjosi hänelle ensin työpaikan tilallaan ja sitten vielä osaomistamansa Valegron ratsastettavaksi.

Ensimmäisen kerran Charlotte ja Valegro kilpailivat yhdessä GP-tasolla tammikuussa vuonna 2011. Samana vuonna ratsukko oli mukana Britannian EM-kultajoukkueessa, ja vuonna 2012 ratsukko tekikin jo GP-vapaaohjelman maailmanennätystuloksen – jota ovat sen jälkeen jo korottaneet.

Viime vuosina Charlotte ja Valegro ovat vieneet kirkkaimmat mitalit missä ovatkaan kilpailleet, aina Lontoon olympialaisia myöten, ja heillä on hallussaan kolme maailmanennätystä:

Grand Prix 87.129% vuonna 2014
Grand Prix Special 88.022% vuonna 2012
Grand Prix vapaaohjelma 93.975% vuonna 2013

– Aika hyvin tallitytöltä, vaatimaton Charlotte kommentoi suoritustaan Villivarsalle ratsastettuaan GP-vapaaohjelman maailmanennätystuloksen Lontoossa viime joulukuussa.

Kiinnostaako nähdä, kuinka Charlotte ja Carl harjoittelevat? Jos vastasit kyllä, katso video.

Charlotten kommentti julkaistu Markon talli -palstalla Villivarsassa 2/2014.
Kuva: Satu Pirinen

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2014/09/charlotte-dujardin-kouluratsastuksen-kuningatar/#wa" title="Charlotte Dujardin, kouluratsastuksen kuningatar"]

Avainsanat: , ,