Kirjavinkki: Yhden dollarin hevonen

Villivarsa, kirjavinkit, kirja-arvio

Lauren St John, Kustannusosakeyhtiö Nemo

Juoni: Englannissa asuva 15-vuotias Casey Blue, vapaaehtoistyötä ratsastuskoulussa tekevä nuori tyttö jonka isä on entinen murtovaras, pelastaa teurastamoon päätymässä olevan villiintyneen hevosen ja samalla myös omat tulevaisuudensuunnitelmansa. Casey ja hevonen, Storm Warning, aloittavat matkansa kohti kahden vuoden päässä siintävää maailmankuulua kenttäratsastuskilpailua The Badminton Horse Trialsia, jonka piti olla Caseylle vain kaukainen unelma. Kun tielle asettuu vääriä ihmisiä ja epäonnistumisia toistensa perään, ei Casey voi olla enää varma mistään. Onnistuuko hän rakastamansa hevosen ja vanhan kilparatsastajaystävänsä kanssa mahdottomassa tehtävässä, ja pystyykö hän kesyttämään arvaamattoman hevosensa?

Kenelle: Yhden dollarin hevonen on hieno teos, joka sopii varmasti jokaiselle omia unelmiaan tavoittelevalle ratsastajalle ja nuorelle, sillä se valaa uskoa ja kannustaa tavoittelemaan mahdottomiltakin kuulostavia asioita.

Miksi: Kirja kertoo valehtelematta rakkaudesta, työnteosta, pettymyksistä ja onnistumisen tunteista, sekä siitä, että menestymiseen ei tarvita rikkautta vaan intohimoa.

Muuta: Kirjailija Lauren St John on kirjoittanut upeasti hevosen ja ihmisen välisestä suhteesta ja luottamuksesta unohtamatta kilparatsastuksen jännitystä ja tunnelmaa. Tapahtumarikas juoni vie varmasti lukijan mennessään.

Teksti: Kaisa Lehtonen

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2014/12/kirjavinkki-yhden-dollarin-hevonen/#wa" title="Kirjavinkki: Yhden dollarin hevonen"]

Avainsanat: , ,