Raviliiga 2014: Despina Kouvolasta

Nimi: Despina
Lempinimi: Depi
Rotu ja sukupuoli: amerikkalais-ranskalainen lämminverinen, tamma
Syntynyt: 5.4.2013
Suku: i. Ganymede e. Ula Laa Hoss ei. Agnus Hall
Valmentaja: Marko Heikari
Kotipaikka: Marko Heikarin talli, Kouvola
Liigan kummit: Näyttelija Olga Temonen ja lumilautailija Roope Tonteri

Villivarsa, Raviliiga, Kouvola

Millainen kimppanne on jäsenistöltään?

Miehiä on hiukan enemmän kuin naisia, muttei merkittävää eroa. Isänpäivä nosti miesten osuutta, koska vaimot ja lapset ostivat hyvin osuuksia lahjaksi. En pysty sanomaan tarkasti ikäjakautumasta, koska en vielä tunne/tiedä valtaosaa porukasta, mutta nuorin sai juuri nimen ja vanhin on yli 80-vuotias. Porukassa on paljon uusia tulokkaita mukana, osa on käynyt aiemmin raveissa muttei ole koskaan omistanut hevosta. Osalle ravit on myös uusi asia. Toki joukossa on ihmisiä, jotka ovat aktiivisesti mukana hevosissa ja raveissa, mutta käsittääkseni suurempi osa ihmisistä on sellaisia, joille Despina on ensimmäinen hevonen.

Hevosen luonne ja parhaat ominaisuudet?

Despina on luonteeltaan hiukan arka, mutta koska se luottaa hyvin ihmiseen ei uudet jännät asiat aiheuta ongelmia. Hevosen parhaita ominaisuuksia ovat hyvä ravi, asioiden nopea omaksuminen ja se, että se tulee loistavasti ihmisten kanssa juttuun.

Mitä hevosen syksy on sujunut?

Despina on kotiutunut uuteen talliin hyvin. Se oli opettamaton ostaessa, joten treenaus alkoi ihan nollasta. Ensin sitä ajettiin ohjaksista takaa ja sen jälkeen laitettiin kärryt perään. Sille ajetaan nyt pohjakuntoa. Tähän asti Despina on ollut terveenä vaikka osa tallin muista hevosista on ollut flunssassa. (Pakko koputtaa puuta.)

Mitä ensi vuosi tuo tullessaan?

Ensi vuonna tavoitteena on ajaa opetus- ja koelähtö. Menemme täysin hevosen ehdoilla ja sen terveyden tilan ja kehityksen mukaan päätetään jatkosta.

Mikä on liigan tavoite?

Hevosen osalta tavoite on päästä kilpailemaan ja tietysti menestyä. Toivomme, että jäsenet saavat hienoja elämyksiä ja kokemuksia Despinan ja lajin parissa. Tavoitteena on tutustuttaa ihmiset raviurheiluun, ettei se enää olisi niin vierasta ja mystistä raveista tietämättömille.

Despina Raviliiga-sivuilla.
Tutustu muihin Raviliiga 2014 -hevosiin.

Haastateltava: Minni Majoniemi
Kuva: Satu Pitkänen

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2014/12/raviliiga-2014-despina-kouvolasta/#wa" title="Raviliiga 2014: Despina Kouvolasta"]

Avainsanat: ,