Raviliiga 2014: Piskon Merkki Lahdesta

Nimi: Piskon Merkki
Lempinimi: Merkki
Rotu ja sukupuoli: suomenhevonen, ori
Syntynyt: 2.7.2012
Suku: i. Camri e. Piskon Tyttö ei. Ilon Pisko
Valmentaja: Esa ”Eski” Holopainen
Kotipaikka ja talli: Lahti
Liigan kummi: Räppäri Brädi

Villivarsa, Raviliiga, Lahti

Millainen kimppanne on jäsenistöltään?

Meidän kimppa on täynnä ihan kaikenlaisia ihmisiä. Meillä on paljon perhe- ja sukukuntia mukana. Esimerkiksi isovanhemmat ovat lastenlasten kanssa mukana; samoin appivanhemmat ovat lähteneet miniöiden ja vävyjen kanssa liikkeelle sankoin joukoin. Nuorin tuntemani osakas on 1,5-vuotias ja hienoimmat tietämäni kronologiset ansiot lähestyvät 90 ikävuotta. Meillä porukka koostuu vasta-alkajista sekä alan ammattilaisista. Mukana on Eski-faneja, jotka ovat houkutelleet mukaansa runsain mitoin uusia ihmisiä raviurheilun maailmaan. Luonnollisesti osakkaita on paljon Lahden seudulta, mutta tosiasiassa kyseessä on valtakunnallinen kimppa. Hevosemme Merkki on lähtöisin Rääkkylästä, joten Pohjois-Karjala on myös hyvin edustettuna joukossa.

Millainen on hevosen luonne ja parhaat ominaisuudet?

Merkin sydän on silkkaa kultaa ja sen parhaat ominaisuudet ovat hyvä käytös ja komea ulkonäkö. Pisteenä i:in päälle Merkki on lupaava ravurinalku, jota on ollut helppo valmentaa ja käsitellä.

Mitä hevosen syksyyn on kuulunut?

Merkki kotiutui Hollolaan syyskuussa. Se on kotiutunut mainiosti uuteen ympäristöön. Merkkiä ajetaan kevyesti neljä kertaa viikossa, kuten tämän ikäistä varsaa kuuluukin treenata. Terveys on kunnossa kaikin puolin.

Mitä uusi vuosi tuo tullessaan?

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Merkillä on edessä opetus- ja koelähtö ensi vuonna. Kimppalaiset keskittyvät seuraamaan nuoren hevosen kehitystä ja oppimaan uutta hevosenomistajuudesta sekä ravimaailmasta.

Mikä on liigan tavoite?

Meidän joukkueen tavoite on olla vastuullisia hevosenomistajia sekä nauttia hevosenomistajuuden mukanaan tuomista käänteistä matkan varrella. Yhteisöllisyys, verkostoituminen ja hyvä yhteishenki ovat meille tärkeitä asioita. Jos Merkki pääsee aikanaan starttaamaan radalle, niin olemme runsain joukoin mukana kannustamassa.

Piskon Merkki Raviliiga-sivuilla.
Tutustu muihin Raviliiga 2014 -hevosiin.

Haastateltavana: Sirpa Korhonen
Kuva: Mari Rautiainen

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2014/12/raviliiga-2014-piskon-merkki-lahdesta/#wa" title="Raviliiga 2014: Piskon Merkki Lahdesta"]

Avainsanat: ,