Raviliiga 2014: Suomen Ratsastajainliiton R.R. Nykäisy

Nimi: R. R. Nykäisy
Lempinimi: Nykä
Rotu ja sukupuoli: suomenhevonen, ruuna
Syntynyt: 26.6.2012
Suku: i. Suikun Ero e. Nykäskä ei. Vokker
Valmentaja: Ilkka Korpi
Kotipaikka ja talli: Hevosopisto, Ypäjä

Villivarsa, Raviliiga, Suomen Ratsastajainliitto, Ypäjä, Hevosopisto

Millainen kimppanne on jäsenistöltään?

Nykä yhdistää raviurheilusta kiinnostuneita ratsastajia, hevosalan ja raviurheilun ammattilaisia sekä hevosiin vasta tutustuvia ihmisiä. Jäseniä on vauvasta vaariin koko Suomessa ja ulkomaillakin. Miehiä on enemmän kuin ratsastuksen piirissä keskimäärin.

Millainen on hevosen luonne ja parhaat ominaisuudet?

Nykä on utelias, touhukas ja kiltti. Ajettaessa se on hieman varovainen. Kevytrakenteinen Nykä on tyypiltään lähellä suomenhevosravurin ihannetta.

Mitä hevosen syksyyn kuului?

Se on kotiutunut Ypäjälle hyvin ja ollut terve koko syksyn. Sen peruskuntoa kohotetaan 5-8 kilometrin mittaisilla hölkkälenkeillä samanikäisessä seurassa. Varsa on tavannut omistajiaan Ypäjällä ja esiintynyt ahkerasti mediassa.

Mitä uusi vuosi tuo tullessaan?

Varsan urheilukunnon ja suoritusten kehittymistä, ensimmäiset rautahampaat ja monipuolisia kokemuksia siitä, mitä nuoren ravurinalun omistamisen arkeen kuuluu. Uusia asioita ja samanhenkisiä tuttavia.

Mikä on liigan tavoite?

Liigan tavoitteena on saada Nykästä terve ja toimiva nuori kilpahevonen, joka innostaa raviurheiluun ja kimppaomistamiseen jatkossakin. Tavoitteena on myös oppia uusia asioita ja viihtyä yhdessä.

R.R. Nykäisy Raviliiga-sivuilla.
Tutustu muihin Raviliiga 2014 -hevosiin.

Haastateltava: Pauliina Raento
Kuva: Leea Puranen

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2014/12/raviliiga-2014-suomen-ratsastajainliiton-rr-nykaisy/#wa" title="Raviliiga 2014: Suomen Ratsastajainliiton R.R. Nykäisy"]

Avainsanat: ,