Hevosen hyvinvointi esiin myös HIHS:ssa

Lokakuisen Helsinki International Horse Show’n yhteydessä järjestetään tänä vuonna 4YourHORSE – Sinun hevosellesi! -tapahtuma, jonka tarkoitus on herättää keskustelua kilpaurheilun ja hevosten hyvinvoinnin yhteensovittamisesta.

Tuire Kaimio, kuva Minna Tallberg

– Kimmokkeena tapahtumalle toimi taannoinen piaffekohu. Kilpahevosten käsittely puhuttaa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, kertoo tapahtumajohtaja Tom Gordin.

– Haluamme monipuolistaa aiheesta käytävää keskustelua ja samalla kantaa oman vastuumme hevosten hyvinvoinnista.

Päivän päätähti on maailmankuulu hevosen oppimiseen ja eläintieteeseen erikoistunut hevoskouluttaja, filosofian tohtori Andrew McLean, joka on myös kilpaillut menestyksekkäästi niin kenttä-, koulu-, kuin esteratsastuksessakin.

Suomalaista ammattitaitoa tapahtumassa edustavat muun muassa kokenut eläintenkouluttaja Tuire Kaimio ja MM-tason lännenratsastaja Kari Vepsä. HIHS:n ja Suomen Ratsastajainliiton yhteistyössä toteuttama 4YourHORSE jakautuu asiantuntijaluentoihin ja live-esityksiin.

Kuva: Minna Tallberg

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2015/03/hevosen-hyvinvointi-esiin-myos-hihsssa/#wa" title="Hevosen hyvinvointi esiin myös HIHS:ssa"]

Avainsanat: , ,