Kirjavinkki: Hevostyttö Iitu. Ihana tallipoika

Kirjavinkki: Hevostyttö Iitu. Ihana tallipoika

Tiina Tanskanen, Otava

Juoni: Hevostyttö Iitu on saanut omasta hevosestaan, suomenhevostamma Talismaanista jonkinlaisen ratsun, mutta esteet eivät suju kovinkaan mallikkaasti, onhan tamma ex-ravuri. Se kismittää Iitua kovasti, sillä hän haluaisi voittaa tallin ilkeän tytön, Ellan, ja hänen upean ratsunsa Auroran.

Iitulla on valmentaja, Manu. Manu on Iitun mielestä taitava, komea ja mukava. Pian Iitu huomaakin olevansa rakastunut Manuun totaalisesti! Aluksi vain Iitun paras kaveri Aada tietää Iitun ihastumisesta. Aada yrittää puhua Iitulle järkeä, onhan Manu ainakin kymmenen vuotta Iitua vanhempi. Aada ehdottaa myös, että Iitu pyytäisi Manua lopettamaan Iitun valmentamisen. Jos rakkaudesta sekaisin oleva Iitu on Manun kanssa tekemisissä joka päivä, ei ihastus mene koskaan ohi. Iitu ei kuitenkaan saa yhteisten hetkien aikana mitään sanotuksi, joten Manu jatkaa Iitun valmentajana aina Suitsiaitta-cupiin saakka. Manu on aina vain ihanampi, ja Iitu alkaa miettiä jopa vaatevalintojaan tämän takia. Paineita on myös onnistumisesta ja sanomisista.

Mutta pian Iitulle selviää, että joku muukin tietää Iitun ihastumisesta! Iitu alkaa löytää tallilaatikostaan nimettömiä uhkauslappuja, jotka eivät lupaa mitään hyvää. Kuka on näiden inhottavien lappujen kirjoittaja ja mitä Iitun pitäisi tehdä?

Kenelle: Teini-ikää lähestyville heppatytöille ja -pojille.

Miksi: Teini-iässä omakin ihastuminen alkaa jo kolkutella ovella. Aihetta käsitellään harvoin hevoskirjoissa, joten tämä kirja on hyvä valinta. Kilpailujen ja ihastuksen tuomasta jännityksestä sekä mukavasta, tai välillä epämukavastakin, hevoselämästä on kiva lukea.

Muuta: Ihana tallipoika on Hevostyttö Iitu -sarjan toinen osa. Sitä edelsi onnistunut kirja Talttumaton talismaani. Kirjailija Tiina Tanskanen on itse hevosihmisiä, joten hän tietää hyvin mistä kirjoittaa. Kirja onkin hyvä kokonaisuus, jota ei malttaisi laskea kädestään.

Teksti: Sade Alanko, joka kirjoitti kirja-arvion taksvärkkipäivänään.

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2015/04/kirjavinkki-hevostytto-iitu-ihana-tallipoika/#wa" title="Kirjavinkki: Hevostyttö Iitu. Ihana tallipoika"]

Avainsanat: ,