Ponikunkkarit Ypäjällä

Poniravimaailman katse suuntautuu tänä viikonloppuna Ypäjälle. Siellä juostaan lauantain ja sunnuntain aikana yhteensä 19 ponilähtöä, ja sunnuntaina kruunataan tietysti shetlanninponien parhaat ponikuninkaaksi ja ponikuningattareksi. Poniruhtinaan ja poniruhtinattaren tittelit saavat parhaat russponit.

Ponikuningas 2014
Broängens Ghosakrama voitti viime vuonna molemmat osalähdöt.

Lauantaina pääsarjojen osallistujat kilpailevat 1600 metrin matkalla, kuningas- ja kuningatarehdokkaat omissa lähdöissään. Poniruhtinas- ja poniruhtinatarehdokkaat puolestaan kilpailevat samassa lähdössä. Sunnuntaina lähtöjen matkaksi vaihtuu 2000 metriä.

Mukana on monia kiinnostavia poneja. Viimevuotisia titteleitään ovat mukana puolustamassa ponikuningas Broängens Ghosakrama ja poniruhtinas Jarmo.

Kuninkaan kruunua tavoittelee myös muun muassa Dynamit III, joka voitti keväällä Mini-Elitloppetin. Uudeksi kuningattareksi itseään kaavailee takuuvarmasti Mimmi VI, joka ravasi juuri Joensuussa SM-voittajaksi.

Poniruhtinas Jarmo

Viekö Jarmo jälleen voiton?

Poniruhtinaaksi on tarjolla esimerkiksi Ernst Rivaldo, joka voitti heinäkuussa Jarmon turvan edestä montén SM-kultaa sekä Joensuussa B-ponien suomenmestaruuden. Poniruhtinattaren seppeleestä pitää viimeisimmän rankingin mukaan tiukimmin kiinni Kålmans Polly, joka tosin lähtee kisaan pitkältä takamatkalta.

Kotiinjääviä ponifaneja hemmotellaan myös: ravit nimittäin näytetään suorana netissä Hevosopiston sivuilla! Ilmaisessa lähetyksessä nähdään kaikki lähdöt, väliaikaohjelmaa ja haastatteluja. Lähetys alkaa lauantaina heti kello 12. Linkki lähetykseen löytyy opiston etusivulta.

Kuvat: Tuulia Nelimarkka – www.tuulian.net

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2015/08/ponikunkkarit-ypajalla/#wa" title="Ponikunkkarit Ypäjällä"]

Avainsanat: ,