Kirjavinkki: Eppu karkuteillä

Eppu_karkuteilla

Lin Hallberg, Tammi

Juoni: Elsa asuu maalla yhdessä perheensä kanssa. Elsalla on oma poni, Eppu. Lisäksi perheeseen kuuluu monia muita eläimiä. Elsa käy Epun kanssa tunneilla Siltakylän tallilla. Kun perheeseen syntyy vauva, asiat kuitenkin hankaloituvat. Kukaan ei ehdi viedä Elsaa ja Eppua ratsastustunneille ja Elsa joutuu ratsastamaan vieraalla ponilla. Eläinten hoito alkaa tuntua raskaalta, kun vauva huutaa öisin. Lisäksi Epun karkureissut aiheuttavat päänvaivaa.

Kenelle: Kirja on suunnattu hieman nuoremmille hevoshulluille, mutta sitä voi lukea kuka tahansa eläinrakas.

Miksi: Vanhemmalle lukijalle tekstiä saattaa olla liian vähän, mutta sen korvaa kirjan ihana kuvitus. Kirjassa kuvataan ratsastusharrastusta realistisesti ja siitä voi myös oppia monenlaisia asioita hevosen hoidosta ja ratsastuksesta. Kirjassa seikkailee hevosten lisäksi myös muita eläimiä.

Muuta: Kirjassa vilahtaa myös Sinttu-kirjoista tuttuja henkilöitä, paikkoja ja hevosia.

Teksti: Jenny Matikainen

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2016/02/kirjavinkki-eppu-karkuteilla/#wa" title="Kirjavinkki: Eppu karkuteillä"]

Avainsanat: ,