Kirjavinkki: Klara ja vaikea valinta

0FYH kansi.indd

Pia Hagmar, Otava

Juoni: Klaralla on oma poni, Star, joka asuu Vadelmalaaksossa perheen kahden muun hevosen seurana. Klara rakastaa Staria yli kaiken ja pitää sitä maailman upeimpana ponina. Hän käy usein ratsastamassa lähimaastoissa poikaystävänsä Jonten kanssa. Klaran äiti ja isä ovat eronneet, joten Klara asuu äitinsä luona. Normaalisti hän tapaa myös isäänsä säännöllisesti, mutta nyt isä on sairas. Isän uusi vaimo Elisabeth ei päästä Klaraa isän luokse, sillä hän väittää miehensä tarvitseva lepoa. Klara ikävöi isäänsä ja on huolissaan, kun hän ei tiedä, mikä isää vaivaa. Onko isä sittenkin vakavasti sairas? Kun Star alkaa ontua, eikä Jonte vaikuta enää omalta itseltään, Klara tuntee itsensä yksinäiseksi ja onnettomaksi. Isä oli luvannut lähteä Klaran kanssa rekiajelulle, mutta nyt sekään ei taida onnistua.

Kenelle: Jokaiselle hevoshullulle, joka pitää huumorista ja pienestä jännityksestä.

Miksi: Kirja on mukaansa tempaava. Juoni on mielenkiintoinen ja kirjassa on jännittäviä kohtia. Henkilöt ovat erittäin samaistuttavia. Henkilöiden välisiä suhteita kuvataan tarkasti ja heidät oppii tuntemaan. Myös hevosia kuvaillaan elävästi. Klaran ja Starin välinen suhde tekee kirjasta erityisen.

Muuta: Jos juoneen haluaa samaistua nopeammin, kannattaa lukea myös edelliset osat. Edellisten osien lukeminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä.

Teksti: Jenny Matikainen

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2016/02/kirjavinkki-klara-ja-vaikea-valinta/#wa" title="Kirjavinkki: Klara ja vaikea valinta"]

Avainsanat: ,