Askellajiratsastus

Arnella Nymanin Thorilta sujuu töltti vapain ohjin. Kuva: Ulrich Neddens.

Arnella Nymanin Thorilta sujuu töltti vapain ohjin. Kuva: Ulrich Neddens.

Islanninhevosten askellajikilpailuja järjestetään Suomessa mestaruuskisatasolle saakka. Neli- ja viisikäyntihevosten askellaji- ja tölttiluokat järjestetään 250 metrin pituisella, noin 4 metriä leveällä ovaaliradalla. Tölttilajeissa esitetään tölttiä eri tempoissa.

Passijuoksu- ja tyylipassikilpailut käydään 150-250 metrin pituisella passiradalla. Passijuoksu on puhdas nopeuslaji, kun taas tyylipassissa annetaan aikapisteiden lisäksi tyylipisteitä.

Passijuoksua lukuun ottamatta askellajikilpailut ovat arvostelulajeja. Arvostelun pääkohtia ovat askellajin tahdin puhtaus, oikea tempo, liikkeiden lennokkuus, muoto ja esityksen harmonia.

Askellajihevosten kür-tyyppinen kouluohjelma, eli vapaaohjelma musiikin kanssa, ratsastetaan kouluradalla, ja siinä esitetään liikkeitä kaikissa askellajeissa, liitopassia lukuun ottamatta. Nelikäynnissä esitetään hidasta tölttiä, ravia, käyntiä, laukkaa ja nopeaa, eli lisättyä tölttiä. Viisikäynnissä esitetään lisätyn töltin sijaan liitopassia. Nämä ohjelmat kuuluvat mm. kansainvälisten kisojen luokkiin.

Lisätietoja Suomen Islanninhevosyhdistys ry:n (SIHY) askellajikilpailuista ja säännöistä saa yhdistyksen www-sivuilta.

(Lähde: ratsastus.fi/islanninhevoset/askellajikilpailut)

Katso, kuinka Arnella Nymanin ja Thórin nelikäynti-suoritus sujui askellajiratsastuksen MM-kisoissa viime kesänä Tanskassa. 

Sama kaksikko asialla Töltti T.2-suorituksessa samoissa kisoissa.

Arnella ja Thór saivat MM-pronssia näiden kahden karsintasuorituksen yhteenlasketuista pisteistä (eli Nelikäynninkombinaatiosta).

Lue lisää Arnellan kuulumisia blogista: nellaradoilla.blogspot.com

 

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2016/03/askellajiratsastus/#wa" title="Askellajiratsastus"]

Avainsanat: , , ,