Miten löytää ystäviä tallilta?

Tallille on aina mukava mennä. Heinän ja hevosten tuttu tuoksu saa synkimmänkin päivän kirkastumaan. Koulukiireet ja kotiläksyt voi heittää mielestään hetkeksi, kun satuloi hevostaan ja valmistautuu haastavalle ratsastustunnille. Hevosten voi aina luottaa kuuntelevan ilot ja surut ja piristävän päivän kuin päivän, ja ne ilahtuvat aina, kun niille tarjoaa porkkanan makupalaksi.

Joskus hevosten seura ei kuitenkaan riitä: ihmiset kaipaavat ihmisseuraa samalla tavalla kuin hevoset kaipaavat hevosseuraa.

Tallin kokemukset on hauska jakaa ystävien seurassa. Ystävystyminen voi kuitenkin välillä olla vaikeaa. Kun omat ideat loppuvat, näistä vinkeistä on varmasti hyötyä!

kuva: istockphoto

kuva: istockphoto

 

  1. Hoitohevosen kanssa puuhastelu on hauskaa, ja hevosia hoidetaan ratsastustuntien ulkopuolella, jolloin tapaa usein uusia ihmisiä. Hoitohevosten kanssa tehtävät askareet vaihtelevat tallista riippuen, mutta useimpiin niistä lukeutuu hevosen harjaaminen ja tarvittaessa peseminen, hevosen varusteiden hoitaminen, silloin tällöin hevosen liikutus, laitumelle laskeminen ja karsinan puhdistus. Hoitohevosen hoitaminen kartuttaa myös kokemusta, joka on tärkeää hevosten kanssa toimiessa. Hoitohevosta voi käydä kysymässä ratsastuksenopettajalta tai tallin omistajalta.

 

  1. Tallin talkoissa tapaa uusia ihmisiä väistämättä! Monet ratsastuskoulut järjestävät esimerkiksi kevät-, syys- ja heinätalkoita, joille kuka tahansa on tervetullut auttamaan. Muista pukeutua talkoisiin sopivasti: laita kunnon kengät jalkaan ja hanskat käteen. Talkoissa on usein tarjolla juotavaa ja syötävää, mutta ota mukaan oma lounas siltä varalta, että nälkä yllättää. Kysy ratsastuksenopettajalta, milloin seuraavat talkoot järjestetään.

 

  1. Mikä voisikaan olla hauskempaa, kuin syntymäpäiväjuhlat tallilla? Juhliin voi kutsua niin koulukaverit kuin koko tallin porukan. Koulukaverit saattavat innostua tulemaan mukaan tallille uudestaankin, ja tallin hevosrakkaat tulevat mielellään toivottamaan hyvää syntymäpäivää. Juhlissa saat vieraiksi vielä kaikki tallin karvaiset nelijalkaisetkin. Muista kysyä juhlien järjestämiseen lupaa ratsastuksenopettajaltasi!

 

  1. Monilla talleilla on perinne: kun ratsastaja putoaa hevosen selästä, ratsastajan tulisi tuoda kakkua tallille. Kakun leipominen on hauskaa, ja kun tarjoilet kakkua tallilla, saat takuuvarmasti hymyjä osaksesi! Parasta tässä on se, ettei kakun tarjoilua tarvitse odottaa siihen saakka, että putoaa seuraavan kerran. Kakun voi leipoa ihan pelkästä leipomisen ilosta! Etsi maukkaita reseptejä keittokirjoista.

 

  1. Ratsastuskoulujen alkeistunneilla tarvitaan usein taluttajia. Taluttajien tehtävä on auttaa alkeisoppilaita pitämällä hevosesta kiinni selkäännousun ja selästälaskun aikana sekä taluttaa hevosta uralla oppilaiden harjoitellessa ohjien ja pohkeiden käyttöä. Taluttajiin ja oppilaisiin on helppo tutustua ennen tuntia ja sen jälkeen. Kysy ratsastuksenopettajaltasi talutustunneista.

 

  1. Ratsastuskoulun katsomossa on yleisöä ratsastustuntien aikana. Katsomalla ja kuuntelemalla oppii lisää, ja muiden katsomossa olijoiden kanssa on helppo jutella. Katsomoon voi sujahtaa ennen omaa tuntia tai sen jälkeen.

 

  1. Hymyile ja maailma hymyilee kanssasi! Ystävystyminen vaatii keskustelun aloittamista, ja mikä sen helpompi tapa aloittaa keskustelu kuin kaunis hymy ja tervehdys. Hymyile kaikille ja tervehdi kaikkia tallilla. Esittele itsesi naapurikarsinassa puuhastelevalle ja kysy kuulumisia. Hevoset ja ratsastustunnit ovat hyviä puheenaiheita, kuten myös tallin tapahtumat ja vaikka uudet hevoset (sekä kissat ja tallikoirat). Hymy ei maksa mitään, mutta antaa paljon!

 

kuva: Johanna Hellman

kuva: Johanna Hellman

Julkaistu Villivarsassa 9/2016, Teksti: Christa Häkkinen

[whatsapp url="https://villivarsa.fi/2016/09/miten-loytaa-ystavia-tallilta/#wa" title="Miten löytää ystäviä tallilta?"]

Avainsanat: , , , ,